Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові Казначейство "притримало" кошти Європейського Союзу

Від початку реалізації проекту «S.O.S» Управління державної казначейської служби України у Львові перерахувало на рахунки проекту кошти лише за захищеними статтями, тобто на заробітну плату. Однак, не виконано платіжні доручення на суму 36 тис 892 грн, які потрібні для розрахунку за виконані роботи. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові з вересня реалізується Програма транскордонного співробітництва Польща -Білорусь - Україна 2007-2013 – «S.O.S – безпека співжиття людей та безпритульних тварин польсько-українського прикордоння: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ». Проте гроші від Європейського союзу за виконані роботи та на реалізацію цього проекту не можуть бути виплачені через невиконання казначейством платіжних доручень міської ради.

«Незважаючи на те, що гроші на валютному рахунку є, вони були конвертовані на гривневий рахунок департаменту, ми все ще не отримали коштів. Через затримку ми не можемо розрахуватись за виконані роботи, переносимо інші заходи, необхідні для реалізації цієї програми», - повідомила Уляна Свідзінська, координатор проекту «S.O.S».

Довідка.

Проект «S.O.S – безпека співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українськомуприкордонні: Львів, Люблін, Луцьк таІвано-Франківськ» співфінансується Європейським Союзом в межах Європейського інструменту сусідства та партнерства в рамках Програми транскордонного співробітництваПольща-Білорусь-Україна2007-2013.

Перший етап реалізації проекту передбачає виконання таких заходів: розробка та впровадження програми обліку та реєстрації тварин у Львові, Луцьку та Івано-Франківську;проведення конференцій в українських містах-партнерах проекту на тему «Актуальні проблеми та європейський досвід у сфері охорони безпритульних тварин» за участю експертів цієї галузі з Польщі; проведення соціологічного опитування з метою визначення рівня свідомості мешканців міст-партнерів щодо поводження з тваринами; проведення дослідження чисельності безпритульних тварин та її динаміки у районах Львова.

Наступні етапи передбачають: створення стерилізаційно-ветеринарного центру у м. Львові; розробку проектно-кошторисних документацій для майбутніх стерилізаційних центрів-притулків у м. Луцьку та м. Івано-Франківську; проведення соціально-освітньої кампанії для підвищення рівня свідомості мешканців щодо поводження з тваринами та рівня відповідальності; купівлю інвентарю та медикаментів для стерилізації та ідентифікації тварин; практичний семінар для українських ветеринарів у Любліні.

Термін реалізації проекту: вересень 2012 року – вересень 2014 року. Бюджет проекту становить 298 446,54 євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ