Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові кількість пацієнтів з COVID зменшилась, однак хворі - у важчому стані

Упродовж останніх тижнів до лікарень госпіталізують пацієнтів із COVID у значно важчих станах. Про це повідомили 2 лютого Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото Олена Ляхович

У Львові фіксують зменшення кількості захворілих на коронавірус, однак до лікарень госпіталізують пацієнтів у значно важчих станах, в яких за лічені дні прогресує тотальне ураження легень. Мерія вкотре звертається до містян, а також до установ і закладів, які працюють в умовах карантину, з проханням дотримуватись його норм й не наражати себе та інших на небезпеку. Це, передусім, масковий режим, безпечна дистанція між людьми, дезінфекція у приміщеннях тощо.

"Кількість пацієнтів з ковідом значно зменшилася за останні три тижні, ми більше виписуємо, ніж госпіталізуємо. Але стало більше важких випадків: до нас поступають пацієнти з ковідом, які потребують реанімаційної допомоги, і в них протягом трьох-чотирьох днів, а то й годин, прогресує тотальне ураження легень. Тому зараз укріплюємо реанімацію, бо дуже багато пацієнтів потрапляють на ШВЛ", — повідомив керівник міської лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук. Йдеться, зокрема, про можливість збільшення кількості ліжок в реанімації та закупівлю додаткового медичного обладнання.

Як уточнила медична директорка лікарні швидкої допомоги Леся Кобецька, пацієнти, які потрапляють в реанімацію, мають значно знижену сатурацію (рівень кисню у крові), а також деякі супутні захворювання, як-от цукровий діабет, серцево-судинні захворювання тощо.

Нагадаємо, станом на сьогодні в медичних закладах міста, які надають допомогу хворим з підозрою чи підтвердженим COVID, на лікуванні перебуває 306 осіб. З них 225 мають підтверджений коронавірус, 23 — в реанімації, 10 осіб підключено до апаратів штучної вентиляції легень. За останню добу до медзакладів поступила 21 особа, 44 — виписано. Зокрема, у 8-ій міській клінічній лікарні на лікуванні перебуває 50 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні - 48 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги — 167 пацієнтів, у 5-тій міській клінічній лікарні - 36 пацієнтів, у 4-тій міській лікарні - 1 пацієнт, у пологовому будинку — 4 пацієнтки.

COVID-19 на Львівщині: Проведено 634 ПЛР-тести, з яких 114 — позитивні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ