Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові конфлікти між мешканцями та забудовниками виникають на більшості об’єктів – Андрій Павлів

У Львові конфлікти між мешканцями та забудовниками виникають на більшості об’єктів. Про це сказав заступник міського голови Львова з питань містобудування та землеустрою Андрій Павлів на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему «Будівництво у Львові – гра без правил».

  «На більшості об’єктів, що будуються у Львові, виникають конфліктні ситуації між забудовниками та мешканцями, які проживають на прилеглих територіях», - сказав він.
 На виїзному  засіданні Львівського прес-клубу реформ журналістам та міській владі Львова показали  два об’єкти: на вулиці Панча, 18-а та на ділянку між вулицею Щурата та Леннона, де ведеться будівництво, навколо котрого виникло багато скарг у мешканців, які проживають на прилеглих територіях.
 За словами голови ініціативної групи мешканців навколишніх будинків на вул. Панча, будівництво на вул. Панча, 18-а ведеться незаконно, оскільки на цій земельній ділянці мала бути розташована зона відпочинку, згідно з генпланом. Як зазначають мешканці, будівельні роботи руйнують навколишні будинки - в підвалах та квартирах з’являються тріщини.
 Своєю чергою, головний архітектор ТзОВ «Арніка» Володимир Следзь заявляє, що будівельні роботи на земельній ділянці вул. Панча, 18-а здійснюється законно, земельна ділянка була продана на земельному аукціоні два роки тому. Будівельні роботи проводяться без використання пластового дренажу. «Безпідставними є заяви, що будівництво впливає на сусідні будинки», - сказав він.
  Мешканці мікрорайону на ділянці між вулицями Щурата та Леннона заявляють, що дозвільні документи на початок будівництва НВП «Світ» нібито отримало з метою виконання Державної програми молодіжного житлового будівництва. Ця територія, відповідно до генерального плану, відводилася під будівництво дитячого майданчика.
За словами головного інженера НВП «Світ» Михайла Наконечного, земельна ділянка, яка відведена під будівництво трьох житлових будинків, ведеться згідно з договором  Державної програми молодіжного житлового будівництва, де передбачено, що 100 квартир отримають пайовики молодіжного будівництва, решта 70 квартир будуть продані на комерційній основі. Щодо будівництва на цій території дитячого майданчика, то було здійснено перепрофілювання земельної ділянки, тобто було затверджено цільове призначення під житлове будівництво.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ