Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові квартирних черговиків заселять у мансарди

Львівська міська рада затвердила Положення про порядок підготовки, оформлення документів на проведення капітального ремонту житлових будинків у Львові. Ці ремонті роботи передбачають реконструкцію горищ, надбудов та влаштування житла для черговиків міської ради за бюджетні кошти, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

?Положенням передбачено, що замовником таких робіт може бути департамент житлового господарства та інфраструктури. Департамент формує перелік будинків, які включають до списку. Для проведення ремонту будинків потрібно отримати висновки відповідних служб: санітарно–епідеміологічної станції, головного управління МНС України у Львівській області, управління архітектури департаменту містобудування та інших. Міжвідомча комісія при виконкомі ЛМР буде розглядати пакет зібраної документації щодо реконструкції будинку і виносити рішення.

Дозвіл на проведення будівельних робіт видаватиме інспекція Державного архітектурного-будівельного контролю у Львівській області. Передбачено також, що ремонтно-будівельні роботи можна проводити лише у робочі дні з 9:00 до 18:00, попередньо повідомивши мешканців. Замовник бере на себе відповідальність за можливе пошкодження квартир та усунення недоліків.

«Суть цього положення полягає в тому, що замовником виконання робіт виступає департамент житлового господарства, на пропозиції районних адміністрацій формується титульний список об’єктів, які потребують капітального ремонту. Передбачено, що спочатку буде проводитись ремонт даху, а тоді влаштування житлових приміщень для черговиків міської ради. Після прийняття цього положення буде формуватися титульний список таких об’єктів. Цей механізм розроблено вперше у Львові», – повідомила голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ