Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові люди стали жертвами будівельної афери

У Львові на вул. Шафарика, 10а фірма «УЛОКС-ЛТД» невідомо як звела житловий будинок, взяла у людей гроші, а документів про здачу його в експлуатацію досі нема, відповідно люди не можуть вселитися у свої квартири. Про це заявив депутат Львівської міської ради, голова ГО «Спільнота» Юрій Кужелюк, – повідомила прес-служба ГО «Спільнота».

 

ТзОВ «УЛОКС-ЛТД», директором якого є пан Родович В.С., стало власником незавершеного будівництва на вул. Шафарика, 10а на підставі договору купівлі-продажу від 26.12.2005 року між АТ «Кредит-Банк (Україна)» і фірмою «УЛОКС-ЛТД». З цього часу фірма взяла на себе зобов’язання оформити необхідні документи для реконструкції будинку. 19 квартир стали співпайовиками будівництва цього будинку. Згідно з договором, закінчення будівництва та здача будинку в експлуатацію передбачалася ще у 2005 році. Свої зобов’язання співпайовики за договорами (фінансування будівництва) виконали в повному обсязі.

 

«До мене звернулися мешканці Львова, які стали жертвами цієї афери, - говорить Юрій Кужелюк, - Люди вклали великі гроші, а досі не можуть поселитися у свої квартири. Оскільки немає дозволів на підключення опалення, бо немає ні проекту, ні документів про здачу будинку в експлуатацію».

 

Мешканці говорять, що вже готові вселятися: завезли меблі, однак через відсутність опалення руйнується штукатурка, псуються меблі, замерзає вода в унітазах і туалетних бачках, замерзає вода в підвалах, а також у трубах водяних стояків, у будинку стоїть у висока вологість, є небезпека зараження стін грибком.

 

Також, як повідомив Юрій Кужелюк, фірма «УЛОКС» отримала з міської ради дозвіл на будівництво адміністративного будинку, натомість незаконно звела житловий. Також не давала дозволів і Львівська інспекція держаного архбудконтролю. Тобто, за словами Ю.Кужелюка, фактично йдеться про самобудування, і фірма дурить людей, бо не може завершити підведення комунікацій, а гроші  люди заплатили.

 

«Зараз же фірма «УЛОКС» шантажує мешканців, які звернулися за допомогою до «Спільноти», - говорить Юрій Кужелюк, - однак питання полягає ще в тому: куди дивилась міська влада, зокрема Личаківська районна адміністрація, ЛКП «Дім» 510, яке обслуговує цю вулицю, де незаконно будується будинок?».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ