Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Здоров'я

У Львові маленьких пацієнтів «чорнобильської» лікарні лікують малюванням

Учора, 11 листопада, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі («чорнобильській» лікарні) пройшов майстер-клас з малювання для важкохворих дітей. Майстер-клас відбувся в рамках благодійного марафону «Подаруй дитині надію».

За словами організаторів, це допомагає дітям переключити увагу з процесу лікування на творчість.  Особливість картин у тому, що вони народжуються в найважчий період життя дитини – боротьби з хворобою.

«Від жовтня цього року ми разом з художниками Львова та волонтерами проводимо майтер-класи для дітей Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Така арт-терапія принесла не тільки чимало радості пацієнтам, але і немало нових творів, які ми, як і в вересні, виставлятимемо в галереях Львова. Разом з нами та художниками арт терапією займуться і музиканти. Зокрема, «Віртуози Львова» в середині листопада розкажуть дітям про музичні інструменти, завдяки яким народжується музика. Окрім того, «Віртуози» допомагають поповнити скарбничку благодійного фонду - 10% від отриманих від концертів коштів вони перераховуватимуть благодійному фонду «Світ дитини». А вже 12 грудня у Львові стартує «Свято родинного затишку від Андрія до Миколая», в рамках якого львів’яни зможуть ознайомитись і придбати картини та новорічні прикраси, зроблені дітьми із Західноноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру», - розповіла один із організаторів акції Катерина Батенко.

Завдяки проведеним акціям Благодійного марафону «Подаруй дитині надію» вдалось зібрати 35 000 грн. Та для того, щоб придбати якісний рентген-апарат, необхідно 4 000 000 грн.

Довідка:

Благодійний марафон «Подаруй дитині надію» триває у Львові і має на меті привернути увагу громадськості до важкохворих дітей, заохотити небайдужих до участі у благодійному проекті, мета котрого зібрати кошти на придбання рентгенівського апарату для потреб Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Всі акції в рамках даного марафону проходять за участю хворих дітей з метою підтримати їх у боротьбі з важким недугом 

Благодійний марафон «Подаруй дитині надію» розпочався взимку 2011 року. Лікарю-педіатру Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Олександру Ябчанці випало чергувати у новорічну ніч 31 грудня 2011 року. У лікарні залишились тільки діти у найважчому стані - їх повернення додому на свята було надто ризикованим з огляду на стан здоров'я. Близько опівночі до Олександра завітали з десяток друзів з подарунками для дітей. Друзі були вбрані у карнавальні костюми Снігурочок і Рожевого Крілика - символу 2011 року - з великим червоним мішком. Діти у цей час ще не спали, а дивились новорічні святкування по телебаченню разом із батьками, готуючись зустрічати свято у лікарняній палаті. Несподівано для дітей замість чергового візиту лікаря під час вечірнього обходу до палати завітали: здоровенний Рожевий Крілик, Снігурочки і лікар у новорічних яскравих ялинкових прикрасах. Крілик приніс улюблені солодощі і спілкувався із здивованими дітьми. Ця подія вплинула не тільки на настрій дітей, але й на молодіжне товариство, яке вперше так незвично зустріло Новий рік. У підсумку, друзі вирішили, що можуть зробити більше. Так розпочався марафон «Подаруй дитині надію». З того часу добрі казкові герої - Рожевий Крілик, Ведмедик Панда, Левчик - стали символами марафону «Подаруй дитині надію».   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ