Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові майорять державні прапори: відзначають річницю Листопадового Чину

Сьогодні, 1 листопада, у Львові відзначають 93-річчя Листопадового Чину та проголошення ЗУНР. Саме в цей день 1918 року вперше над нашою Ратушею замайорів синьо-жовтий стяг. Про це нагадує прес-служба Львівської міської ради.

Святкування вже розпочалось з 8.00, коли на пл. Ринок (біля входу у Ратушу) ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» провело театралізоване військово-історичне дійство «Легіонер».

О 13.30 від Львівського національного університету ім. І. Франка розпочнеться похід колони до Янівського кладовища для вшанування пам’яті загиблих за маршрутом вул. Листопадового Чину – вул. І. Огієнка – вул. Т. Шевченка.

Марш-похід на вшанування загиблих пластунів під час дій 1 листопада 1918 року за тим самим маршрутом о 17.00 організовує Національна скаутська організація України «Пласт» (станиця Львів).

Завершиться все о 20.00, коли на площі перед Львівським національним університетом ім. І. Франка та на вул. Листопадового Чину буде утворений живий ланцюг з лампадок пам’яті героїв Листопадового зриву.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ