Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові міліція перекрила канал постачання кокаїну з Домінікани через Росію

Працівники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області викрили міжнародний транзитний канал постачання сильнодіючих наркотичних речовин, зокрема кокаїну, на територію України. Наркотики постачали з Республіки Домінікана через Російську Федерацію, повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу 42-річного львів’янина, непрацюючого, раніше судимого за злочини, пов’язані з наркотиками, у якого виявлено та вилучено велику партію сильнодіючого наркотичного засобу – кокаїну, вагою шістдесят шість грамів (особливо великі розміри). За цінами «чорного ринку» вартість вилученого наркотику становить не менше ніж 160 тисяч гривень.

 «Як нам вдалось з’ясувати, зловмисник постачав кокаїн з Республіки Домінікана в Україну через територію Російської Федерації. При цьому він дотримувався правил конспірації та старанно «замітав» сліди, тому викрити його було дуже непросто», - розповів старший оперуповноважений УБНОН ГУМВС України у Львівській області майор міліції Володимир Карабін.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Правоохоронці встановлюють причетність затриманого до скоєння подібних злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ