Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові міжнародна конференція, присвячена інтегрованому розвитку міста

14-15 листопада у Львові триватиме Міжнародна конференція, присвячена інтегрованому розвитку міста. Конференцію відвідали представники з понад 30 українських міст. Концепція передбачає прокладання велосипедних доріжок, реставрацію будинків, що в аварійному стані, підтримка розвитку та оновлення громадського простору. Про це сьогодні, 14 листопада, на прес-конференції повідомив Йохен Гаулі, експерт проекту з питань містобудування.

Він повідомив, що в Львові вперше в Україні було розроблено таку концепцію. «Нашим завданням є втілення цієї концепції, що повинна покращити умови життя в місті»,– зазначив Йохен Гаулі.

За його словами, частина проектів фінансуватиметься з бюджету міста. Джерелом фінансування для реалізації цих проектів у Львові також стане Німецьке товариство міжнародного співробітництва.

Протягом останніх двох років ЛМР разом з експертами різних галузей, мешканцями міста, громадськими організаціями розробила Інтегровану концепцію дій для історичної частини міста Львова. Такого роду концепція є своєрідним каталогом проектів, які заплановані в місті для реалізації протягом 10 років.

Дводенна конференція організована за рішенням робочої групи з супроводу її розробки та реалізації для представників інших українських міст з метою передачі досвіду.

Як зазначив у своїй презентації заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, українські міста можуть відрізнятися від німецьких,українські міста можуть відрізнятися одне від одного, мати історичну частину, бути індустріальним центром. «Але сьогодні ми говоримо про методику,про підхід до розвитку міста»,– додав він.

Перший день конференції присвячено презентації львівського досвіду розробки стратегії. У другій половині дня гості конференції матимуть можливість почути не тільки теоргію, а й практичну сторону концепції – оглянути реальні проекти, що є частиною концепції з різних галузей.

На другий день презентуватимуть досвід інших східноєвропейських міст: польської столиці Варшави та румунських історичних міст Сібіу та Тімішоари.

«Хочемо поділитися досвідом на національному рівні між українськими містами»,– зазначила керівник спільного українсько-німецького проекту GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова» Іріс Гляйхманн

«В підземеллі під Преображенською церквою нині о 17.00 год. можна буде дізнатись більше про проект «Підземного туристичного маршруту»,який починається реалізовуватись». В підземеллі можна буде побачити зразки львівської готики,яка збереглася в підвалах. Ідея проста – спустившись під землю в одному місці, подолати півгодинний маршрут, й вийти в іншій частині середмістя. Такі проекти популярні в наших сусідів поляків. Вже говоримо про створення проектної документації, щоб його реалізувати»,– розповів про один з проектів Василь Косів.

Він додав, що частина проектів уже реалізовується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ