Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові «Молоді регіони» підтримали соціальні ініціативи Президента та сказала «НІ!» расизму

Близько півтисячі молодих львів’ян – представників та прихильників ВМГО «Молоді регіони» - зібралися сьогодні під стінами Львівської обласної ради у рамках акції «РозКОДуйтесь від расизму». Повідомила прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Молоді львів’яни вийшли до депутатів Львівської обласної ради, аби сказати рішуче «НІ!» расистським заявам представників опозиційних сил. Водночас молодь Львова висловила свою підтримку соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича, зокрема, суттєвому збільшенню допомоги при народженні дитини, росту мінімальної зарплати, розбудові інфраструктури Львова задля гідного проведення у місті Євро-2012, а також тим ініціативам, які будуть реалізовуватись у 2012 році.

Своєю акцією «Молоді регіони» намагалися привернути увагу жителів Львівщини та депутатів обласної ради до проблеми нетолерантного, ксенофобського, а подекуди расистського ставлення окремих політиків до представників інших національностей. На переконання голови ЛОО ВМГО «Молоді регіони» Богдана Хруставчука, таке ставлення є неприпустимим, особливо з огляду на те, що менш як за сто днів Львів прийматиме у себе Чемпіонат Європи з футболу, а отже й іноземних туристів та спортсменів. За його словами, ксенофобські заяви опонентів як ні що віддаляють Україну від Європи та європейських цінностей.

У рамках сьогоднішнього мітингу «Молоді регіони» провели також символічне театральне дійство. Зокрема, двоє Ку-Клус-Кланівців під акомпанемент пісні співачки Гайтани намагалися поставити символічну дівчину-Україну на коліна і видирали з її рук футбольний м’яч з надписом «Євро-2012». Проте закликами «Львів проти расизму» дівчині вдалося відштовхнути від себе символічних расистів та відібрати у них футбольний м’яч.

«Сценка була дуже символічна. Головне її послання – расизм і ксенофобія для України та Львова є неприпустимими, адже таким чином ми можемо втратити право приймати у себе Євро-2012. Як ми знаємо, зі сторони однієї із політичних сил пролунали расистські висловлювання відносно співачки Гайтани. Але в Україні немає місця для расизму і у Львові, де навчається багато студентів-іноземців, також», - розповіла учасниця театралізованого дійства.

Акція «Молодих регіонів» пройшла мирно, попри намагання опонентів спровокувати молодь, адже паралельно відбувалась акція представників КОДу.

«Як не прикро це констатувати, але представники КОДу порушили усі свої обіцянки щодо сьогоднішнього дня. Напередодні акції ми, у присутності правоохоронних органів, задля безпеки львів’ян, домовилися, що проводячи свої заходи, ми будемо поважати один одного і все пройде без агресивних випадів. Натомість КОД застосував усі свої можливі шумові засоби, аби зірвати наш захід і спровокувати агресивну реакцію з нашого боку. Однак, попри намагання опозиційних сил, молодіжна акція «РозКОДуйтеся від расизму!» відбулася та досягнула своєї мети: Львівщина вкотре побачила спокійну позицію молоді, котра готова шукати конструктивні шляхи розвитку регіону та зберігати полікультурні цінності Львова та області», – переконаний Богдан Хруставчук, голова Львівської обласної організації ВГМО «Молоді регіони».

Нагадаємо, що 28 лютого «Молоді Регіони» Львівщини проводили молодіжну акцію «РозКОДуйтеся і працюйте», в межах якої передала листа опозиційним депутатам з вимогою припинити однобокий популізм та відзвітувати перед народом.

З приводу ж сумнозвісної заяви від ВО «Свобода» про участь Гайтани у пісенному конкурсі «Євробачення» «Молоді регіони» оприлюднили «Заклик до українського народу від молоді Львівщини». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ