Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові, можливо, буде новий аеропорт

Міська рада виділила 100 тисяч гривень для розроблення документації про техніко-економічне обґрунтування розміщення західного регіонального аеропорту «Львів». Розробка цих документів повинна завершитись за декілька місяців. Вона передбачає початок реалізації проекту будівництва нового аеропорту.
«Сьогодні  у зв’язку з необхідністю переходу львівського аеропорту на міжнародні стандарти доцільніше побудувати новий», - заявив „Гал-info” начальник відділу генерального плану управління архітектури і містобудування Роман Андрусишин. Закриття нинішнього аеропорту поки що не буде. Він діятиме, поки будуватиметься новий, заявив Роман Андрусишин. Реалізація даного проекту коштуватиме близько одного мільярда доларів і вимагатиме залучення інвесторів. Назвати місце будівництва нового аеропорту Роман Андрусишин поки що відмовився, але сказав, що місцева влада „дає добро”. „Тепер все залежить від державної програми та активності Львова”, – підсумував начальник відділу генерального плану управління архітектури і містобудування.
Нині діючий аеропорт був побудований у Львові у 50-х роках. На той час це були окраїни Львова. Проте з розширенням територій міста виникла потреба перенесення львівського аеропорту та звільнення Львова від шумової зони. Вперше це питання порушили наприкінці 80-х – на початку 90-х років. Втілити його в життя завадила відсутність грошей (на той час проект коштував близько 150 мільйонів рублів).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ