Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на аукціоні зібрали кошти на протези для матерів, які постраждали від обстрілів

Вчора, 16 червня, у Львові відбувся аукціон в межах завершення першого етапу проєкту "Руки для мами". Під час нього презентували понад 30 кращих робіт українських митців, які кожен охочий міг придбати.
фото - пресслужба ЛОВА

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Куратор аукціону Христина Береговська наголосила, ідея проста – зібрати кошти на протези для українських матерів, які постраждали внаслідок обстрілів.

«Цей проєкт – це вдала колаборація, він відбувається завдяки спільним зусиллям та добрим серцям багатьох людей. Дякую випускникам, професорам, студентам Львівської академії мистецтв, місцевій владі та усім, хто долучився. Наші художники важко переживають сьогоднішні події війни і ви купуючи нині це високе мистецтво, даруєте шанс на успішне життя потерпілим матерям», – зазначила Христина Береговська.

Очільник області Максим Козицький подякував митцям, які віддали свої найкращі роботи, щоб допомогти жінкам, які постраждали внаслідок бойових дій в Україні.

«Мистецтво говорить краще, ніж слова та торкає душі. Кожен, хто став власником картини – купив частинку української гідності, свободи, небайдужості, перемоги, горя і віри. І я мрію, щоб роботи наших митців бачила міжнародна спільнота. Щоб іноземці могли «торкнутись» очима до глибини української душі та відчути те, що відчуває наш народ. Зрозуміти, яка велика і сучасна ми нація», – наголосив начальник Львівської ОВА.

На аукціоні презентували мистецькі твори таких художників як Любомир Медвідь, Микола Шимчук, Михайло Демцю, Остап Патик, Юрко Кох, Василь Ярич, Василь Одрехівський, Вероніка Чередниченко та інших.

Нагадаємо, проєкт «Руки для мами» мандрував європейськими містами, зокрема виставку презентували у Берліні, Відні. Там продали 11 картин і зібрали 250 тисяч гривень. Далі твори побачать у Франції, Італії та за океаном.

У реалізації проєкту посприяли Посольство України у ФРН, Посольство України в Республіці Австрія, Львівська ОВА, департамент міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОВА, департамент архітектури та містобудування Львівської ОВА, депутати та відомі львів’яни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ