Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на „Личаківському цвинтарі” проведуть інвентаризацію поховань

„У Львові проведуть інвентаризацію поховань на території історико-культурного заповідника „Личаківський цвинтар””, - про це сьогодні , 14 березня, доповіли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.
За словами начальника управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко-Швець інвентаризацію необхідно провести у зв’язку з тим, що на території цвинтаря розміщені 153 пам’ятки історії, 75 творів мистецтва, що потребують реставрації та контролю. Попередня інвентаризація цвинтаря проходила ще у 1994 – 1996 роках, зараз потрібно зробити її в електронному варіанті. На Байковому та Янівському кладовищах вже проведено інвентаризацію.
„Цього року, у липні та серпні студенти факультету архітектури інституту „Львівська політехніка” проводитимуть попередню інвентаризацію цвинтаря, перед тим у травні відбудеться семінар. Коштів на проведення інвентаризації цього року не потрібно. Також цього року на „Личаківському цвинтарі” проведуть реставрацію чотирьох гробівців, що мають мистецьку цінність. Кошти на проведення реставрації виділено з міського бюджету та міністерством культури і спадщини Польщі”, - зазначила Лілія Онищенко-Швець.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ