Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові на площі Ринок, 40 за допомогою німців відреставрували дерев’яну браму

Мешканцям будинку №40 на площі Ринок передали ключі від відреставрованої дерев’яної брами. Брама була відновлена в рамках другого навчального курсу для місцевих столярів. Тренінг відбувався з 3 по 13 листопада та був організований проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», який реалізовується GTZ та Львівською міською радою. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як і під час реставрації брами на пл. Катедральній, 8, реставратор та майстер столярної справи Крістоф Юнґганс підтримував своїх українських колег у поглибленні та здобутті нових знань. Поряд з проведенням практичних робіт на двох брамах (пл.Ринок, 39 та 40) були проведені два теоретичних семінари, на яких майстри прослухали вступний курс в науку про архітектурні стилі та отримали знання з основ розрахунку вартості робіт. «Завдяки таким курсам підвищення кваліфікації повинні бути створені гарантії, що при зростаючому попиті на послуги з реставрації – в цьому випадку історичних брам – замовники можуть розраховувати на виконання обачних та фахових робіт», - прокоментував координатор проекту від GTZ Іріс Гляйхман.

 

За словами начальника управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, реставрацію другої брами - на пл. Ринок, 39 - планують закінчити цього тижня

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ