Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові нагородили переможців конкурсу «Тиждень української вишиванки»

14 квітня 2010 року у нічному клубі «Міленіум» відбулося нагородження переможців конкурсів «Тижня української вишиванки», який студенти Львівського інституту банківської справи провели у перший після Великодня тиждень місяця (29.03-04.04.20010). про це повідомила прес-служба Університету банківської справи НБУ.

Власниками найкращих вишиванок було визнано студентів Володимира Тітка (502-ф) та Настю Калужну (403 Бс). У якості призу вони отримали ляльки-мотанки ручної роботи. Серед викладачів найкращу вишиванку мала Надія Гайдис - вона отримала пасхальну писанку ручної роботи (авторська робота із розписаного скла).

«Цією акцією ми вкотре довели, що українська вишиванка - це не тільки гарно, а і модно, як і модно бути самим українцем», - зазначила під час нагородження Марія Рисін, к.е.н., доцент кафедри банківської справи ЛІБС УБС НБУ.

«Ми, (студенти) організували свято Вишиванки для популяризації української культури та традицій серед студентства, - зазначив голова СМО «Ліга» Мар'ян Свірнюк. - Це вкрай необхідною, оскільки рівень національної свідомості, культури, знання національних традицій нашого студентства бажає кращого. Вишиванка має стати не лише модною, а радше «природною» для сучасної молоді»

В номінації «Найвишиваніша група» перемогла 201Бс, куратором якої є Марія Рисін - всі студенти групи, разом із куратором отримали квитки до спортивно-розважального комплексу «Аквапарк-пляж».

Впродовж тижня вишиванки майбутні банкіри та фінансисти мали змогу продемонструвати свій національний одяг, творчий підхід щодо використання національних елементів в сучасному одязі, знання традицій українського стародавнього вбрання тощо. Організатори заходу - студентська рада ЛІБСу. В рамках акції проводилися різноманітні тематичні конкурси серед студентів та викладачів із метою визначити «найвишиваніших» студентів та викладачів, а також групу, у якій найбільше студентів одягають вишиванки.

В рамках Тижня вишиванки також проходила виставка вишиваних картин студентів та випускників інституту, а також виставка фоторобіт - експозиції демонструватимуться у навчальних корпусах інституту до 70-річчя інституту, яке святкуватиметься у травні 2010 року.

Нагадаймо, що Тиждень української вишиванки пройшов не лише у Львові - вишиванки, починаючи з Великодня, носили у всіх інститутах УБС НБУ. До речі, першими їх одягнули напередодні Великодня до «Вечора національної кухні» студенти Харківського інституту банківської справи. А в Черкасах Тиждень Української вишиванки планують провести в останній тиждень квітня - програма передбачатиме, крім обов'язкового носіння вишиванок тими, в кого вони, також виставки вишиваних робіт студентів ЧІБС та місцевих народних майстрів, проведення майстер-класів та лекцій з вишивання. Черкащани обіцяють також святковий концерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ