Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові науковці ділилися своїми спостереженнями щодо трансформації української еліти

Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень у Львові за участю науковців із Львова та інших областей провів круглий стіл на тему „Трансформація політичних еліт після парламентських та президентських виборів в Україні”.

В ході обговорень багато науковців звертало увагу на те, що хоч помаранчева революція і вплинула на українські еліти, однак цей вплив не був таким визначальним, як на східній так і на західній Україні. Не зважаючи на те, що країна здебільшого позбулася посткомуністичної еліти, однак не вдалося відокремити бізнесу від влади, про що так декларувала помаранчева команда.   
 Науковці виділили два типи еліти: та яка орієнтується на поєднання власних інтересів із інтересами держави і та яка регіональні інтереси ставить вище за державні. Зокрема, науковці із Одеси та Дніпропетровська зазначили, що найбільше регіонально орієнтована еліта розвинута на сході України і вона, для протиставлення власних інтересів та державних часто використовує Росію, як ідеологічного партнера. Науковці зі східної України звертали особливу увагу на те, що
по-державницькому настроєна еліта не отримала від помаранчевої влади чітких сигналів і скоординованого плану дій. А тому фактично ця частина еліта була кинута напризволяще.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ