Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові навчають як жити з діабетом

У Львові проходить Школа для пацієнтів хворих на ІІ тип діабету. Навчання відбуваються в Медичному центрі Св. Параскеви. Як кажуть організатори, основна аудиторія навчань - пацієнти з ІІ типом діабету, родичі хворих на ІІ тип діабету та пацієнти з ризиком захворіти, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вступну лекцію відвідали майже 40 осіб. А на подальше навчання у школі записались понад 20. Це свідчить про актуальність та важливість проблеми цього захворювання. Уроки проводяться у формі діалогу – кожен може поділитись власним досвідом і задати запитання.

«Більшість пацієнтів зіткнулись з цією проблемою особисто. На прийомі у лікаря недостатньо часу, щоб обговорити з пацієнтом проблему зміни способу життя зумовлену хворобою. На заняттях ми говоримо про причини виникнення хвороби та немедикаментозний вплив на рівень цукру у крові. Обговорюємо проблеми надлишкової ваги та малорухомого способу життя. Наша мета – навчити людей контролювати хворобу і жити повноцінним життям. Ми вирішили проводити такі школи постійно. Наступний курс лекцій пройде у жовтні 2011 року», - каже Ганна Гнатів, лікар-ендокринолог Науково-медичного центру Святої Параскеви, яка проводить заняття у Школі.

Медики наголошують, що простим і доступним діагностичний методом є обов’язкове визначення цукру в крові, особливо особам з групи ризику (особам з надмірною масою тіла, артеріальною гіпертензією, наявністю цукрового діабету у близьких родичів; жінкам, які народили дитину більше 4 кг).

За додатковою інформацією можна звертатися за тел. 2954000.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ