Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові нелегал вчинив зухвале пограбування: 90-річна жінка ледь не віддала Богові душу

У Львові затримали молодика, який вдерся до оселі дев’яносторічної бабці. Від переляку бідолашна втратила свідомість та ледь не віддала Богові душу. Коли ж отямилась – побачила, що розбійник забрав її найдорожчий скарб, те, що берегла довгі роки як пам'ять.

Спочатку він тинявся ринком. Цікавився у торговців, чи, бува, не знають, хто у цьому районі здає квартиру. Тоді пішов найближчою вулицею і став допитуватись у перехожих.

З під’їзду виходила дівчина. Вона виявилась більш балакучою. Розповіла, що в їхньому будинку живуть дві самотні бабці. Можливо, котрась і пустила б до себе квартиранта.

Чоловік піднявся сходами та подзвонив у двері. Та старенька не захотіла відчиняти. Тоді він вдався до хитрощів.

«Він попросив напитися води. Постраждала впустила його у квартиру. Налила кухоль. Коли повернулась, він уже був за її спиною», - розповідає старший слідчий Личаківського райвідділку міліції Львова Ігор Федаш.

Чоловік підскочив до жінки та вдарив її у голову, а тоді ще й зв’язав. Від переляку бабця втратила свідомість та ледь не віддала Богові душу.

Отямилася лишень через кілька годин. У хаті все було горидригом. Розбійник обнишпорив усю кімнату та забрав те, що було найдорожчим для старенької. Її найцінніший скарб – іменний орден та медалі, які берегла довгі роки як пам'ять про покійного чоловіка.

Правоохоронці стали шукати зловмисника. Єдине, що вдалось запам’ятати постраждалій, – це незвична зовнішність нападника.

«Через два дні було отримано інформацію про причетність до цього розбійного нападу чоловіка, який перебував в Україні нелегально. Зловмисника було затримано», - повідомив перший заступник керівника Львівського міського управління міліції Роман Рибіцький.

Іменний орден та медалі лиходій ще не встиг продати. Витратив лише п’ятсот гривень, які прихопив із квартири старої.

Наразі міліціонери перевіряють, чи зловмисник скоїв злочин спонтанно, як каже сам, чи діяв за наводкою.

Затриманому – тридцять. Останні два роки він жив в Україні нелегально. Працював на базарі, продавав овочі та фрукти. І за рахунок того жив. Нещодавно втратив роботу. Та ще й вліз у борги, що й могло підштовхнути його до злочину.

Наразі слідчі з’ясовують усі обставини справи. А зловмисник обмірковує свій вчинок у слідчому ізоляторі. За скоєне йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Правоохоронці ж застерігають, - аби не стати жертвою грабіжників, за жодних обставин не пускаєте на поріг незнайомців. Навіть, якщо їхні пояснення звучать вкрай переконливо.

Галина Лемішко, ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ