Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові неможливо зробити пробу Манту

Львівські поліклініки не забезпечені вакцинами на 100% від потреби. Сьогодні не можемо зробити пробу Манту, бо немає туберкуліну, в пологових будинках відсутня вакцина БЦЖ, перебій із вакциною гепатиту Б. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив завідувач педіатричного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ярема Возниця.

Водночас Ярема Возниця зазначив, що сьогодні лікарі не володіють реальними цифрами щодо кількості вакцинованих дітей в Україні. За його словами, довідки про щеплення фальсифікуються, за часи незалежності також не став кращим рівень збору статистичних даних щодо захворювань від інфекцій, що контролюються.

Крім цього, проблемою залишається високий рівень недовіри до вакцинації, а також нерегулярне забезпечення медичних закладів якісними вакцинами впродовж останніх років.

Возниця порадив не відмовлятися від щеплень, шукати фахівця, який зможе відповісти на всі ваші запитання, до якого є довіра, зокрема, покликав консультуватися в Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ