Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові обговорили перспективи розвитку національної стандартизації

Сьогодні у Львові відбулась регіональна нарада за участю представників Держспоживстандарту України, технічних комітетів стандартизації, представників органів виконавчої влади, промисловості та бізнесу Львівської, Івано-Франківської, Житомирської, Волинської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Рівненської та Чернівецької областей з метою обговорення та визначення перспективи розвитку національної стандартизації та покращення її відповідності принципам ринкової економіки. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Секретар Львівської місткої ради Володимир Квурт під час наради висловив своє бачення розвитку економки України через розробку програми української стандартизації продукції, які відповідатимуть високим стандартам.
Зокрема він наголосив, що «наша країна, її суспільство потребує змін якості життя, як у сфері послуг, в тому числі управління ЖКГ, чи якості товарів, продуктів харчування».
В даному випадку, на думку Квурта, в України є два шляхи: беззастережно прийняти світові стандарти і можливо, поставити під загрозу цілі галузі української економіки, чи прийняти участь у розробці власних стандартів і довести їх до сучасних вимог.
«Це можливо лише за умов співпраці галузевих об’єднань підприємців, підприємств усіх форм власності по спів фінансуванні процесів підготовки документів і організації робіт по вдосконаленні технології виробництва. Результатом співпраці можна передбачити наступні речі - чи стане Україна в ряд економічно-розвинутих країн, чи залишиться ринком збуту в стилі «бананових республік», — сказав Володимир Квурт. Він також відзначив роботу Львівського обласного центру метрології, стандартизації і сертифікації.
«Вони займаються не просто реалізацією та контрольними функціями, але й просвітницько-інформаційною діяльністю, консультаціями, і переживають за ті виробництва, які розміщенні на території їхньої області», - наголосив Квурт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ