Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили результати роботи Львівської обласної служби зайнятості впродовж І півріччя 2006 року

25 липня 2006 року відбулася підсумкова нарада з директорами міськрайонних центрів зайнятості, на якій обговорювалися результати роботи Львівської обласної служби зайнятості впродовж І півріччя 2006 року, — про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. Із звітною доповіддю виступив директор обласного центру зайнятості Михайло Хміль. Наводячи цифри й оперуючи конкретними фактами, він детально проаналізував ситуацію на ринку праці, охарактеризував роботу центрів зайнятості з надання соціальних послуг клієнтам за усіма напрямками.

Порівняно із минулорічними показниками загалом на регіональному ринку праці простежуються позитивні зміни: усталюються тенденції до зменшення обсягів довготривалого, родинного й сільського безробіття, збільшується потреба підприємств, установ та організацій у працівниках. На одне вільне робоче місце (вакантну посаду) претендувало 7 осіб проти 10 на кінець липня 2005 року, середньообласна тривалість укомплектування вакансій становила 16 календарних днів проти 13 в аналогічному періоді торік.
Однак, як зазначив директор, не в усіх колективах центрів зайнятості спостерігається однаковий підхід до виконання своїх безпосередніх обов’язків, що і спричиняє нерівномірність досягнутих результатів. Аналіз працевлаштування показав, що найбільш проблемними категоріями на ринку праці Львівщини є мешканці сільської місцевості, соціально незахищені громадяни, особи з обмеженою працездатністю та ті, що перебувають у стані родинного чи довготривалого безробіття. Для їх працевлаштування потрібно вишукувати найбільш максимальні можливості.
Заступник директора ЛОЦЗ Оксана Іванчук у своєму виступі наголосила на необхідності підвищити на якісно новий рівень ефективність надання соціальних послуг відвідувачам, зокрема, щодо охоплення безробітних активними заходами, які допоможуть позбутися такого негативного явища як безробіття-утриманство.
На нараді виступили начальник відділу організації надання послуг працедавцям Руслана Палій, заступник начальника відділу організації профнавчання Романа Костюк, начальник відділу організації профорієнтації Ольга Огерчук, начальник відділу доходів та фінансового забезпечення Оксана Домарадзька, начальник інспекції з контролю за дотриманням законодавства про зайнятість населення Ореслава Дмитерко, які зосередили увагу директорів МРЦЗ на важливості співпраці із працедавцями, поліпшенні роботи з організації профнавчання безробітних, здійсненні контролю за якістю надання соціальних послуг клієнтам, концентрації максимальної уваги на роботі з платниками внесків.
Начальник відділу кадрів Людмила Гайдук зачитала проект наказу за підсумками роботи обласної служби зайнятості упродовж першого півріччя поточного року, у якому знайшли відображення усі позитиви й негативи діяльності спеціалістів ЦЗ.
Підбив підсумки роботи наради перший заступник директора ЛОЦЗ Василь Буртник. Він також закцентував увагу присутніх на завданнях, які доведеться вирішувати найближчим часом. Націлюючи посадовців на ефективну працю, Василь Буртник зробив особливий наголос на тому, що успішні результати значною мірою залежать від сумлінного виконання спеціалістами своїх посадових обов’язків та їх уболівання за доручену справу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ