Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили рівні права та можливості для жінок і чоловіків у ЗСУ

Фото АрміяInform
Фото АрміяInform
Фото АрміяInform
Фото АрміяInform
Фото АрміяInform
Фото АрміяInform
1/3
Семінар з рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у Збройних Силах та інших ключових напрямів демократичного контролю над ЗС України триватиме два дні.

В його роботі беруть участь представники місії ОБСЄ в Україні, Міноборони України, Генерального штабу ЗСУ, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, національні експерти, а також представники громадських організацій, - передає Інформагентство АрміяInform.

Такі тренінги відбулись у Дніпрі, Харкові, Чернігові й Одесі. Цього разу слухачами семінару стали військовослужбовці Львівського гарнізону.

— Перший день нашої роботи присвячений питанням гендерної політики в секторі безпеки та оборони. Другий — ключовим напрямам демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України, — зазначив менеджер проєктів у військово-політичній сфері, Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Олександр Гладкий.

Серед тем порядку денного: «Основні поняття гендерної концепції», «Законодавча база забезпечення гендерної рівності у ЗСУ», «Гендерна взаємодія персоналу: старі виклики та нові можливості», «Поточний стан гендерної інтеграції в МО України та Збройних Силах України», «Законодавча база для прав і свобод військовослужбовців ЗС України», «Демократичний цивільний контроль над ЗСУ та переваги від нього», «Стратегічні комунікації як механізм взаємодії між ЗСУ та громадянським суспільством» та інші.

Також на семінарі розглядатимуть питання державної мови як одного з чинників національної безпеки та ефективності комунікації військових із засобами масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ