Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові обговорюють стратегію розвитку культури-2025: серед пропозицій - відкрити громадський туалет на Сихові

Триває підготовка Стратегії розвитку культури Львова до 2025 року. Зокрема, 23 березня обговорено перспективи культурного розвитку з громадою Сихова. Участь в обговореннях взяли понад 20 представників культурного життя мікрорайону. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили в Інституті міста, 23 березня в актовій залі львівської дитячої школи мистецтв № 5 в рамках створення Стратегії розвитку культури до 2025 року відбулась зустріч з представниками громади Сихівcького району.

Основною метою зустрічі був збір ідей, пропозицій та поглядів на майбутнє культурного розвитку мікрорайону, вироблення шляхів його вдосконалення, використовуючи внутрішні можливості та ресурси району. Зустріч проходила у формі дискусії, обговорювались питання, що стоять на заваді культурного прогресу мікрорайону.

Перед зустріччю була складена мапа культурних об’єктів мікрорайону (садки, школи, вищі навчальні заклади, заклади культури та дозвілля), а також встановленні контакти з представниками цих закладів. Основу учасників зустрічі склали представники закладів мистецтва: представник Центру дитячого розвитку «Baby club», представник дитячого центру туризму, спорту та екскурсій МЖК-1, представник танцювально-спортивного клубу «Фокстрот», отець одного з храмів мікрорайону, представникФонду розвитку дитячих можливостей, представники шкіл, садочків, бібліотек, а також школярі. Загалом в дискусії взяло участь 21 представник культурного життя мікрорайону.

Як розповідають в Інституті міста, зустріч проходила в кілька етапів. Спершу учасникам запропонували виділити основні культурні, економічні, соціальні та екологічні проблеми Сихова. На їх основі учасники розробили та представили бажане відсоткове співвідношення розвитку та пріоритетності вищезгаданих сфер та висунули пропозиції щодо розташування культурного центру мікрорайону. На третьому етапі, було запропоновано знайти всі можливі варіанти вирішення окреслених проблем, використовуючи внутрішні ресурси району.

Ключові пропозиції проведеної зустрічі:

·на базі дитячої школи мистецтв тацентру дитячої та юнацької творчості привити мешканцям району традицію проводити різного роду мистецькі фестивалі та виставки, до прикладу називаючи їх «Літо на Сихові»; організувати можливість продажу дитячих мистецьких робіт з подальшим вкладенням виручених грошей у розвиток тих же освітніх центрів;

·відновити фонтан біля кінотеатру «Кінопалац ім. О. Довженка», облагородити прилеглу територію та організувати тут місце відпочинку для молоді;

·збудувати на території Сихова великий центр для ІТ-компаній, створивши таким чином локалізований ІТ-район Львова;

·залучаючи школярів району проводити щорічні толоки, прививаючи їм почуття відповідальності за збереження навколишнього середовища свого району;

·відкрити на території району громадський туалет.

Результати проведених обговорень ляжуть в основу для написання Стратегії розвитку культури до 2025 року, створення якої ініціюється та проводиться активними небайдужими львів’янами спільно з міською владою.

Подібні зустрічі заплановані і в інших районах Львова.

Зустріч організовувалась представниками комунальної установи Інститут міста та ЛМР.

Довідка.

Мета Стратегії розвитку культури до 2025 року полягає у визначенні стратегічних цілей, пріоритетів та напрямів культурного розвитку Львова. Створюється комунальною установою Інститут міста спільно з ЛМР. Написання планується завершити вкінці 2012 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ