Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обіцяють винагороду за інформацію про нападників на пам’ятники Бандері та Шухевичу

Громадська організація «Молодіжний націоналістичний конгрес» оголосила, що надасть грошову винагороду за інформацію, яка дасть змогу затримати та притягнути до відповідальності винуватих у скоєнні актів вандалізму проти пам'ятників Степанові Бандері й Романові Шухевичу в західних областях України. Про це повідомила прес-служба ЛОО МНК.

Члени Молодіжного націоналістичного конгресу просять усіх, хто був свідком цих подій чи володіє цінною інформацією, сприяти розслідуванню справи та відновленню справедливості. Особи, які нададуть дані, що допоможуть затримати та притягнути до відповідальності винуватих, отримають винагороду в розмірі 1000 грн.

«Українці – не ідіоти. Сьогодні нами намагаються маніпулювати. Цією «війною пам’ятників» наш народ провокують на розкол держави, натравлюють одне на одного, відволікаючи від реальних проблем. Та люди розуміють де праведне, а де грішне. Не потрібно прирівнювати окупантів і Героїв. Пам’ятники більшовицьких катам зносять посеред білого дня громадою, натомість пам’ятні знаки борцям за незалежність підло знищують вночі. Ми вважаємо такі діяння невідомих злочином, які заслуговують кримінальної відповідальності!» – наголосила член ЛОО МНК Фаріон Соломія.

Нагадаємо, 6-7 березня пошкодили пам’ятники й меморіальні таблиці героям національно-визвольних змагань Степанові Бандері та Романові Шухевичу в селах Тюдів і Грабівці Івано-Франківської області, у селах Воля-Задеревацька й Білогорща Львівської області, у Здолбунові Рівненської області.

Усіх, хто володіє інформацією стосовно цих подій ГО МНК просить повідомляти за номером телефону (063 067 77 84) чи листом на електронну скриньку ([email protected]).

Нагадаємо, 15 лютого у місті Охтирка Сумської області місцеві свободівці разом із народним депутатом Ігорем Мірошниченком демонтували пам’ятник Владімірові Лєніну.

24 лютого у селищі Жовтневе, що в Решетилівському районі Полтавської області, невідомі знесли голови пам'ятнику Владіміру Лєніну та його дружині Надєжді Крупській.

Після цього депутат від КПУ Олександр Зубчевський заявив, що комуністи обурені знесенням пам’ятників Лєніну і попереджають, що це може викликати хвилю протесту: на Західній Україні можуть початися руйнування пам’ятників Бандері та Шухевичу.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ