Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові обрали коментаторів матчу ФІДЕ за звання чемпіонки світу з шахів

Львів готується приймати матч ФІДЕ за звання чемпіонки світу з шахів. Наразі завершився підбір п’ятьох коментаторів. Ними стали Михайло Олексієнко, Віта Криворучко, Неллі Алексанян, Марта Літинська та Адріан Михальчишин, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіли у Львівській дирекції з організації та проведення чемпіонського матчу, на змаганні працюватимуть дві студії – україномовна та англомовна. При пошуку кандидатів на коментаторів було декілька вимог, серед головних – відмінне знання української та англійської мов та уміння грати в шахи.

«Усі коментатори - львів'яни. Вони добре володіють англійською та українською мовами та грають в шахи, а тому легко зможуть порозумітись з гостями, більшість з яких будуть відомі артисти, спортсмени, вчені та, безумовно, шахісти», - зазначили організатори Матчу.

За словами Неллі Алексанян, матч між Марією та Хоу буде дуже цікавим.

«Добре пам’ятаю батьків Анни та Марiї Музичук юними, закоханими у шахи наприкiнцi 80-х рокiв. Тепер їх донька Марiчка Музичук готується до матчу на звання Чемпіонки світу з Хоу Іфань. Це буде дуже цікава боротьба. У разі успіху нашої землячки, Львiвська шахова школа отримає новий поштовх для розвитку та відродження своїх традицій», - зазначила Неллі Алексанян.

Нагадаємо, що 1 березня 2016 року у Львові розпочнеться Матч ФІДЕ за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань. Матч складатиметься з десяти партій та триватиме до 18 березня.

Більше інформації на сайті Матчу Lviv2016.fide.com

Довідка.

Неллi Алексанян народилась 3 жовтня 1974 року у Львовi. Шахами почала займатись у вiцi 6 рокiв у Вiктора Щербакова.

Досягнення:

Третє мiсце у Всесоюзних Iграх учнiв Спортшкол профспiлок, Баку, 1987. Перше мiсце у Командному Чемпiонатi профспiлок СРСР (перша дошка, дiвчата), Львiв, 1987. Перше мiсце у Командному Чемпiонатi профспiлок СРСР (перша дошка, дiвчата), Волгоград, 1988. Перше-друге мiсце у Чемпiонатi України (дiвчата до 17 рокiв) Ворошиловград, 1988 (у вiцi 13 рокiв). Першi мiсця в українських дiвчачих турнирах (Київ 1987, Хмельницький 1987, Краматорськ 1988). Мiжнародний майстер серед жiнок з 2005 року. Останнi роки, незважаючи на невелику кiлькiсть зiгранних турнiрiв, одержала перемогу над такими шахiстками як Наталя Погонiна, Пенг Жаокiн, Наталя Жукова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ