Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові офіційно відкрився IV Міжнародний екологічний форум

У Львові відбулося офіційне відкриття IV Міжнародного екологічного форуму та виставки «Комфорт-2010».

 

Перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак зазначив у своєму виступі, що енергозбереження, – це один з ключових факторів останнього десятиліття. Для Львівщини дуже важливим є енергозбереження у бюджетній сфері та промисловості, каже він. П’ятак також засвідчив готовність влади підтримувати всі починання у цій сфері.

 

Заступник міського голови Львова Василь Косів зазначив, що міська рада почала впроваджувати енергозбереження три роки тому, і зараз уже не залишилося людини, яка б не знала, що це таке. Він також закликав учасників форуму до плідної співпраці і напрацювання ідей зокрема і про те, як донести необхідність енергозбереження до людей.

 

Форум триватиме впродовж трьох днів, від 24 і до 26 лютого 2010 року у Виставковому центрі «Lemberg» В межах заходу заплановано проведення спеціалізованої виставки «Енергозбереження. Альтернативна та відновлювальна енергетика. Комунальне господарство. Поводження з відходами».

 

Метою Форуму є пошук сучасних засобів оптимального використання енергоресурсів та гармонійного поєднання людської життєдіяльності з органічною потребою збереження довкілля. З цієї точки зору, проведення його саме у Львові має цілком логічне підґрунтя: давнє місто розташоване у країні, котра ще не перейняла усі світові ноу-хау з енергозбереження, переробки відходів, очистки стічних вод, а комунальна сфера й інфраструктура Львова подекуди досі перебуває поза контекстом новітніх європейських технологій.

 

До участі у Форумі запрошені представники Міністерств охорони навколишнього природного середовища, житлово-комунального господарства, економіки, регіонального розвитку та будівництва, обласних державних адміністрацій, міських рад, міжнародних організацій (ЄБРР, USAID, ПРООН, UKEEP, NEFСО), торгових відділів посольств, міжнародні та українські компанії (власники готелів, приватних котеджів, баз відпочишеу, промислові підприємства, комунальні господарства та інші), науковці, громадські організації. Відвідувачам Форуму буде продемонстровано сучасні технології та досвід Польщі, Росії, Німеччини, Австрії, Швеції, Нідерландів, Литви, Латвії, Китаю.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ