Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові офіційно закрили Міжнародний Конгрес PEN

1/2
Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, сьогодні, 21 вересня, відбулася офіційна церемонія закриття 83 Міжнародного Конгресу PEN у Львові із органним супроводом.

Це вперше така подія проводилася в Україні, і саме у Львові. Тема цьогорічного Конгресу – «Відстоювання правди у добу пропаганди». У межах Конгресу з 17 до 24 вересня в місті відбуваються не лише закриті засідання, а й багато цікавих акцій, до яких могли долучитись усі охочі.

«Надзвичайну приємність мало наше місто гостити вас у нас. Завдяки вам наше місто перетворилося на міжнародний майданчик спілкування. Завдяки вам багатолітня історія нашого міста продовжується, коли до нас з’їжджаються іноземці, з’їжджаються делегати з усіх країн і куточків світу на Міжнародну подію і приймають важливі рішення. Але найголовніше, що в цих палких дискусіях народжується істина. Найголовніше, що ми з вами спілкуємося про проблеми і шукаємо спільного вирішення. Адже ми з вами є одна єдина міжнародна спільнота. Хочу вам зазначити, що за ці кілька днів ви стали справжніми друзями нашого міста, а ми завжди з нетерпінням чекаємо повернення наших друзів. Тож наше місто, слоганом якого є «Львів відкритий для світу», завжди буде радо вас приймати, гостити у нас», - зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку ЛМР.

Завдяки 83-му Конгресу Міжнародного ПЕН-клубу Львів на декілька днів став світовим центром літературних та інтелектуальних дискусій. В межах 83-го Конгресу ПЕН відбулося чимало панельних дискусій, літературних читань, презентацій і зустрічей. Львів відвідали літератори більше, ніж із 70 країн світу.

Сам конгрес проводився у закритому форматі: письменники збиралися на закритих засіданнях, де обговорювали важливі питання в галузі літератури. Але конгрес мав і відкриту програму, у якій представлено літературні читання, де висвітлювалися різні національні культури.

Серед зіркових гостей 83-го Конгресу ПЕН - нобелівські лауреати Герта Мюллер (Румунія-Німеччина), неодноразовий нобелівський номінант Адам Загаєвський (Польща), Пітер Померанцев (Велика Британія), Людмила Уліцька (Росія), Пол Остер (США), сучасні українські письменники Юрій Андрухович, Андрій Курков, Сергій Жадан, Олена Стяжкіна і ще 200 найяскравіших літераторів із усього світу.

Нагадаємо, 18 листопада 2016 року віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу, який об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів, Андрій Курков та міський голова Львова Андрій Садовий підписали меморандум про проведення 83-го міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові у вересні 2017 року. Згодом проведення Міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові обговорили під час офіційного візиту до Львова Виконавчого директора Міжнародного ПЕН-клубу у Лондоні Карлеса Торнера.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ