Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові оголосили конкурс на 46 міських автобусних маршрутів

З нового року у Львові запрацює нова транспортна мережа. Департамент житлового господарства та інфраструктури оголосив конкурс на визначення автомобільного перевізника на міських автобусних маршрутах загального користування, загалом на 46 маршрутів, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Останній раз конкурсний комітет засідав у 2010 році. 3 роки в нас не проводилися конкурси.

Якщо брати хордові маршрути, вони розділені між об’єктами, то там є по 125 машин і ще 10% на резерв. Загалом по місту - 550 машин середнього класу, «Еталон» та «Богдан». Ми підняли стандарти: мінімальний автобус по пасажиромісткості – не менше 35 пасажирів. Автобуси типу «Дельфін» участь у конкурсі брати не будуть. Після проведення конкурсу ми зобов’язуємо перевізника оновлювати рухомий склад.

Хочемо, щоб на міських маршрутах обслуговувався рухомий склад з низькою підлогою. Оптимальною є довжина 8-12 метрів», - зазначив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Білоус.

Відтак, усі охочі фізичні та юридичні особи можуть взяти участь у конкурсі. Однак перед ними поставлено ряд вимог. Одна з них - обов’язкова наявність на кожному маршруті не менше одного автобуса (клас І), пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Термін подання документів на конкурс до 17.00 год. 13 грудня 2011року.

«Маршрути розподілялися по 4 об’єктах конкурсу пропорційно. Тобто у всіх об’єктах конкурсу є маршрути більшої соціальної спрямованості – це маршрути, які прокладені між лікарнями, різними соціальними об’єктами. Це ті маршрути, де є великий відсоток пільгової категорії пасажирів, ті маршрути, на які ми маємо найбільше скарг. Всі об’єкти конкурсу містять маршрути, які йдуть з великих спальних районів через наближеність до центральної частини міста.

Якщо перевізник не виконує умови хоча б на одному маршруті – з ним розривається договір на весь об’єкт конкурсу, який виноситься на наступний конкурс. Якщо виконані всі умови, і перевізник перемагає – термін 5 років. Якщо не виконані всі умови чи недостатня кількість транспортних засобів великої вмістимості – на один рік», - розповів начальник управління транспорту та зв’язку Микола Жук.

Конкурс відбудеться 28 грудня о 14.00 год. за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, кім. 341.

«У нас 46 маршрутів – 6 радіальних і 40 хордових. Всі 46 маршрутів виставлені на конкурс. Постановою Кабміну визначено систему нарахування балів для перевізників-претендентів. За цією системою нарахування балів і будуть відбуватися конкурси. Обов’язковим є дотримання пункту щодо умов перевезення осіб з обмеженими можливостями. Оцінюватимуть і пасажиромісткість транспортних засобів, кількість працівників на підприємстві протягом останнього року (кадровий резерв), наявність технічних працівників, які обслуговують випуск транспортних засобів», - додав Микола Жук.

 

Окрім того, було затверджено персональний склад конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування.

Довідка

Персональний склад конкурсного комітету:

М. Жук – голова конкурсного комітету, начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради

О. Вілюра – заступник голови конкурсного комітету, начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури департаменту «ЄВРО-2012»

Я. Крамажевський – секретар, інженер, спеціаліст 1-ої категорії відділу транспорту управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради (без права голосу)

Члени конкурсного комітету:

А. Білоус – заступник начальника управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради

Д. Пецій – заступник начальника юридичного управління

Б. Мицак – начальник відділу Державтоінспекції з обслуговування адміністративного території м. Львова та автомобільного-технічної інспекції ГУ МВСУ у Львівській області

М. Харій – заступник начальника територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Львівській області

І. Гринда – депутат міської ради, голова постійної комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку

В. Чайко – заступник начальника управління розвитку інфраструктури Львівської обласної держадміністрації

Ю. Кривенко – представник Львівської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України

Р. Лобода – представник громадської організації «Західавтотранс»

І. Станчак – представник Львівської обласної організації роботодавців транспорту

Л. Бойко – представник Львівської обласної громадської організації «Львівтрансзахист»

М. Мураль – представник громадської організації «Спілка студентів та молодих науковців»

Н. Міхнова – представник громадської організації «Самопоміч»

О. Пилипенко – представник громадської організації «Суспільно Правозахисний Актив Справедливість»

Ю. Стасюк – представник громадської організації «Колегія громадських експертів і консультантів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ