Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові оподаткували квартири, площею понад 60 кв.м

Сьогодні, 14 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали про оподаткування нерухомого майна . «За» таке рішення проголосувало 44 депутати, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Ухвала передбачає зниження порогу оподаткування житла, тобто, тепер податок будуть сплачувати не лише власники квартир, площею понад 80 кв. м, але й квартир, площею понад 60 кв. м.

Житлові будинки, які перебувають у власності фізичної особи, незалежно від їх кількості, оподатковуються від 120 кв.м.

Окрім того, в ухвалі вказано, що у випадку наявності у власності будинку і квартири, то їх площа буде додаватися і податок нараховуватимуть на площу понад 180 кв.м.

З цього приводу екс-депутат Львівської міської ради Любомир Мельничук на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук написав: «Сьогодні на засіданні сесії ЛМР затвердили зміни до ухвали минулої каденції про податок на нерухоме майно. Змінами передбачено оподаткування житла значно меншої площі. Після того, як такі положення внесли до Податкового кодексу 25 січня минулого року, "реформи" почали впроваджувати на місцях. Якщо раніше цей податок сплачували власники квартир площею понад 80 квадратних метрів (стандартна трикімнатна квартира), то тепер у Львові платитимуть і власники двокімнатних квартир, площею понад 60 квадратних метрів. Бачимо, що рецепт реформ простий : нема грошей - то залізь в кишеню львів'янам! От що буває, коли більшість у міській раді отримують депутати від "Самопомочі" та їх союзники».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ