Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові організовують мистецький проєкт "Поміж сирен: поезія і музика. Музи не мовчать"

25 червня Львівська національна філармонія запрошує на подію "Поміж сирен: поезія і музика".

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Шестеро поетів і один музикант вийдуть разом на одну сцену, щоб нагадати про силу мистецтва, яка здатна зцілювати та об’єднувати у найважчі часи.

Подія стане продовженням серії літературних подій Українського ПЕН "Поміж сирен". Її назва поєднує в собі різні сенси та асоціації.

Сирени - гучномовці повітряної тривоги, символ війни, який став частиною нашого повсякдення, заповнюючи простір і вдень, і вночі. У метафорично-поетичному сенсі сирени — це давньогрецькі міфологічні створіння, що уособлюють небезпеку, фатальний вибір. Нині ця метафора актуальна як ніколи, адже війна Росії проти нашої країни змушує нас чи не щодня обирати й ухвалювати складні рішення.

Подія відбуватиметься у двох форматах: для глядачів у залі (наживо) та в трансляції на YouTube-каналі Львівської філармонії.

"Відвідати проєкт наживо - це проявити жест підтримки українським митцям, які говорять про війну та осмислюють наше сьогодення. Це рідкісна можливість почути музичні твори сучасних авторів для сольного контрабаса. Висловити свою пошану та відчути власну причетність до боротьби культурного фронту", - зазначили у Львівській філармонії.

Під час події звучатимуть найновіші вірші часів російсько-української війни. Їхні автори — Юлія Мусаковська, Ростислав Кузик, Мар’яна Савка, Софія Ленартович, Остап Сливинський, Катерина Міхаліцина. 

Контрабасист Назар Стець (Київ) виконає музичну програму з творів новітніх композиторів Хаута-ахо, Кравчука, Збіндена, Скоданіббіо та Еліса. Також виконавець імпровізуватиме під читання поезії.

50% від продажу квитків буде передано волонтерському об’єднанню "Доброчинець" на потреби ЗСУ.

Початок події о 18:00.

Детальна інформація про подію і квитки за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ