Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові освятять таблицю на гробниці Львівської капітули

У суботу, 25 листопада 2017 року, відбудеться освячення таблиці з іменами Митрополитів і крилошан похованих у гробниці Львівської капітули на Личаківському кладовищі. Про це сьогодні розповіли у Львівській міській раді під час прес-конференції.
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/4

Як розповів капелан ЛМР Павло Дроздяк, захід розпочнеться о 9.00 з Архиєрейської Божественної Літургії в Архикатедральному соборі св. Юра. На службі правитиме львівський митрополит Ігор. Після чого о 12:00  на Личаківському кладовищі відбудеться Чин Панахиди та освячення пам’ятної таблиці. Його звершать глава УКГЦ Блаженніший Святослав та митрополит Львівський Високопреосвященний Кир Ігор.

За словами колишнього міського голови Львова Василя Шпіцера, ця історична пам’ятка в безбожні часи комуністичної влади була запущена, дуже пошкоджена, руйнувалася і з часом могла розвалитися. «З Божої ласки постала Незалежність, що дозволило поступово відновити й реставрувати цю історичну споруду. Однак на гробниці явно бракувало таблиці з переліком захоронених. Тому Клуб української греко-католицької інтелігенції проявив ініціативу і провів значну та тривалу роботу щодо визначення правильних імен і прізвищ упокоєних і достовірних дат їхнього народження й смерті.Остаточна редакція таблиці погоджена з Митрополитом Львівським Ігорем  і схвалена Блаженнішим Святославом", - розповів Василь Шпіцер.

Довідка.

Гробниця Львівської капітули була збудована для поховань заслужених діячів Української Греко-Католицької Церкви – митрополитів, єпископів, крилошан. Сьогодні у Гробниці покояться 3 митрополити, 23 єпископи і крилошани, а також священик – страждалець за греко-католицьку церкву. Вона знаходиться у найстарішій частині Личаківського цвинтаря на 6-му полі, яке розташоване близько до входу, зліва від центральної алеї.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ