Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові освятили нове приміщення Катехитичної школи імені Миколая Чарнецького при церкві Пресвятої Богородиці Володарки України

14 жовтня цього року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, відбулося освячення нового приміщення Катехитичної школи імені Миколая Чарнецького при церкві Пресвятої Богородиці Володарки України у Львові. Про це повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ. Шість сучасно обладнаних класних кімнат тепер слугуватимуть для понад 100 учнів школи, які проживають в цьому районі, а також на сусідніх парафіях. В освяті взяли участь голова катехитичної комісії Львівської Архиєпархії о. Михайло Гарват, парох о. Зіновій Хоркавий та духівник молоді парафії о. Ярослав Котлінський, катехити, а також учні катехитичної школи, їхні батьки та парафіяни, котрі приклалися до ремонту приміщень.

 За словами о. Зіновія, нові приміщення є вимогою часу, оскільки три роки тому саме на парафії Нового Знесіння вперше у Львівській Архиєпархії була відкрита катехитична школа, проте весь цей час її учні займалися в інших приміщеннях церкви, здебільшого в бібліотеці та духовному центрі для молоді.
 «Оскільки наш храм перебуває на стадії реконструкції, то реалізація проекту розбудови катехитичної школи тривала досить довго, але дякуючи Богу, нашим парафіянам та меценатам нам вдалося це зробити. Катехитична школа має на меті збагатити дітей релігійними знаннями, чого не може дати урок християнської етики в школі. Наші катехити – це люди з вищою освітою, котрі пройшли духовний і навчальний вишкіл, отримали благословення від Владики та спеціальні посвідки. Справу катехизації поєднюємо з гуртковою роботою, розвиваємо таланти у музиці, спорті, візуальному мистецтві. Гуртом діти набувають ознак спільноти, що дуже важливо у формуванні особистості. Катехитична школа впродовж тижня зустрічається з різними припарафіяльними спільнотами і, можливо, після закінчення школи її випускники знайдуть своє покликання, наприклад, у організації «Віра і світло» чи Суспільній Службі України, осередки яких є при нашому храмі», — розповів о. Зіновій Хоркавий.
 У розпорядженні учнів тепер сучасний комп'ютерний клас із виходом до всесвітньої мережі Інтернет, музична (бандура, акордеон, вокал) та образотворча студії, кімната для «Пласту», Марійської та Вівтарної дружин, студія Іконопису, а також парафіяльна бібліотека релігійної та художньої літератури з чималим книжковим фондом.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ