Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові перебуває італійська делегація, яка сьогодні підведе підсумки першої річниці перебування восьмої копії Туринської плащаниці в Україні

У Львові перебуває італійська делегація на чолі з монсеньйором о. д-ром Джузеппе Геберті, яка вивчає, у якому стані перебуває восьма копія Туринської плащаниці, яку минулого року привезли до Львова і встановили у Соборі Святого Юра. Про це 27 вересня 2006 року, під час прес-конференції повідомив голова товариства Туринської плащаниці в Україні о. Роман Кравчик.
«Це історична подія, коли минулого року восьму світову копію Туринської плащаниці було освячено на аудієнції у Святішого Отця і була привезена до Львова. Тепер італійська делегація приїхала, щоб подивитися у якому стані перебуває копія плащаниці, і як її сприймають на Україні», — розповів о. Роман Кравчик.
«Туринська плащаниця супроводжує мене протягом всього життя. Я розкрив усе багатство її полотна; мені доручили науково досліджувати його важливість. Ця плащаниця знаходиться у Турині вже 438 років і виставляється для почитання вірних. За всю її історію можна виділити два основні моменти: перший — це 1998 рік — 100-річчя першої фотографії, другий — 2000 рік — ювілей Різдва Христового. Ці два моменти в історії світу засвідчили особливе сприйняття людьми Туринської плащаниці, оскільки кількість людей, що нею зацікавилися постійно і дуже швидко зростала. Що ж до України, то тут також ми побачили дуже особливе християнське і побожне сприйняття цієї копії», — розповів монсеньйор Джузеппе Геберті.
Італійська делегація під час свого візиту в Україну мала зустріч із главою УГКЦ, Блаженнішим Любомиром Кардиналом Гузаром, а сьогодні, 28 вересня 2006 року, італійська делегація підведе підсумки праці душпастерства на плащаниці, а також підсумки перебування плащаниці на Україні, висловить свої враження та побажання.
Окрім цього, вчора у Львові відбулася хресна дорога з восьмою копією Туринської плащаниці, і її особливістю було те, що вона складалася зі семи стацій (зупинок), а не з 14-ти, що є традиційним. 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ