Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові перебуває Євген Стахів – видатний громадсько-політичний діяч українського відродження

Сьогодні у Львові перебуває визначний громадсько-політичний діяч українського відродження Євген Стахів. У Львові з Євгеном Стахівим зустрівся голова Львівської ОДА Петро Олійник та його заступник Тарас Батенко. Вони обговорили сьогоднішні політичні процеси в Україні, зокрема Євген Стахів високо оцінив роботу Президента Віктора Ющенка щодо об’єднання України. «Влада має зробити все, щоб засипати Збруч у душах українців», – сказав колишній підпільник.

Як розповів «Гал-info» Тарас Батенко, Євген Стахів має намір зустрітися з прем’єр-міністром України Віктором Януковичем, щоб висловити свою думку щодо порозуміння між українцями сходу й заходу.
Євген Стахів ще хлопчиком, закінчивши гімназію в Перемишлі, став активним членом Організації українських націоналістів Степана Бандери, у роки війни був одним із провідників похідних загонів ОУН, у 1942-1943 роках керував націоналістичним підпіллям у Донбасі. Євген Стахів був керівником Української головної визвольної ради за кордоном і сьогодні він – останній з репрезентантів підпільного руху тієї доби за межами України. Незважаючи на свій поважний вік (Євгену Стахіву невдовзі виповниться 88 років), він постійно подорожує Україною, зустрічається з відомими суспільними діячами та представниками влади. А нещодавно видав книжку «Останній молодогвардієць».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ