Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові перепоховають останки жертв Голодомору 1946-1947 років, віднайдені поблизу станції Підзамче

28 листопада у рамках заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів на Личаківському кладовищі у Львові відбудеться перепоховання останків жертв Голодомору та репресій 1946-1947 років, – повідомили у прес-центрі ДТГО «Львівська залізниця».

Нагадаємо, що 602 останки було виявлено та ідентифіковано впродовж 2005-2008 років на території Підзамчівської дистанції колії Львівської залізниці.

 

Львівська залізниця від початку розкопок, ініційованих обласною історико-просвітницькою правовою організацією ім. В. Стуса «Меморіал», до їх закінчення ні на мить не залишалася осторонь. Нещодавно на станції Підзамче на спомин про невинно закатованих людей залізничники встановили меморіальну дошку, а рік тому на місці, де під час ремонтних робіт виявили перші останки, з ініціативи Львівської магістралі постала капличка Пресвятої Богородиці. Понад чотири роки кістки замордованих людей зберігалися у службових приміщеннях дистанції колії. Також залізниця власним коштом оплатила роботу патологоанатомів, які здійснювали ексгумацію віднайдених останків та виготовила у 2008 році понад 500 міні-трун для вже ідентифікованих на той час решток закатованих людей. Загалом усі ці роботи обійшлися Львівській залізниці майже у мільйон гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ