Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові під час тренінгу обговорять питання збереження культурної спадщини в громадах

Асоціація місцевих рад "Ради Львівщини" організовує для громад тренінг "Ефективне управління культурною спадщиною", який відбудеться у п’ятницю, 3 грудня.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Під час тренінгу торкнуться таких питань:

Юридична складова: питання власності об’єктів спадщини та специфіка пам’ятко охоронного законодавства;

Фінансова складова: державні програми, грантова підтримка та приватні шляхи залучення ресурсів для втілення твердих і м’яких проектів у сфері культурної спадщини; 

Найкращі практики та «гарячі» питання-відповіді напередодні нового грантового сезону;

Бліц-курс з управління культурною спадщиною для громад. 

"Культурна спадщина - чому це важливо та актуально. Ми повинні зберегти спадщину наших предків для наступних поколінь. І заодно змінювати свідомість. Асоціація "Ради Львівщини" надихнулася діяльністю Благодійного фонду Спадщина.UA / Heritage.UA, запалом її засновниці Ганни Гаврилів - і організувала тематичний тренінг. Важливо берегти історію і водночас шукати нові підходи - як реанімувати культурну спадщину", - вважає організатор заходу Данило Сороковий.

Реєстрація на участь у тренінгу завершується сьогодні, 30 листопада. Ви ще встигаєте зареєструватися за посилання: HTTPS://CUTT.LY/1TV0WEW 

"Причиною чи не всіх проблем стосовно культурної спадщини є неправильне управління. Пам’ятки руйнуються, бо їхній стан ніхто не контролює, а мешканці мимоволі нищать спадщину, бо часто і не знають, що їхні будинки історично цінні, - розповів  виконавчий директор Асоціації Андрій Якимів. - Це приклади типових у громадах ситуацій. Про них та про те, як вирішувати нагальне - почуєте на нашому тренінгу"

Початок – 10:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ