Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У Львові підпалили авто депутата, який стверджує, що проданий готель "Львів" коштує не 22, а 440 млн грн?

Депутат Львівської міської ради (комісія з питань комунального майна та власності) член фракції «Наша Україна» (група КУН) Іван Василишин впевнений, що випадок, який стався вночі з 27 на 28 листопада, пов'язаний виключно з його депутатською діяльністю. Про це він заявив сьогодні, 30 листопада, під час прес-конференції. Нагадаємо, що уночі проти 28 листопада невідомі підпалили автомобіль Івана Василишина, а також авто його дружини, які були припарковані у подвір‘ї будинку на вулиці Простій у Львові, де мешкає родина депутата.

 

«Я вже 15 років займаюся адвокатською діяльністю, і жодного разу мені не погрожували і ніколи не було ніяких інцидентів. Тому цей випадок я можу пов’язати тільки зі своєю депутатською діяльністю. До того ж, в мене давно є конфлікт з начальником управління комунальної власності Львівської міської ради Євгеном Климковичем», – сказав Іван Василишин.

 

Зокрема, конфліктна ситуація виникла після продажу готелю «Львів», який, за словами Івана Василишина, продали як мінімум в 20 разів дешевше, аніж мали б продати. «У той час, коли в тому ж районі 1 кв. м  продавали за 4 тис. доларів, готель «Львів» продали з ціновою оцінкою 200 доларів за 1 кв. м. і без погодження депутатської комісії з питань комунальної власності», – сказав Іван Василишин.

 

Підозрілим для депутата була і поведінка міліціонера, який писав протокол. «Експерт постановив, що загорання не могло статися через якесь замикання, за його словами, найочевидніше, був підпал. Проте для мене стало дивним те, що міліціонер не хотів записувати цього в протокол», - сказав Іван Василишин.

 

Нині, за словами Івана Василишина, проводяться детальні дослідження причин загорання. Опісля буде вирішено, чи порушуватимуть кримінальну справу. «Я свідомий того, що виконавця злочину не знайти. Це буде така фактова справа, яка роками висітиме в судах», –  сказав Іван Василишин.

 

Також він наголосив на тому, що на наступних виборах міського голови Львова Конгрес українських націоналістів в жодному разі не підтримуватиме чинного міського голову Львова Андрія Садового.

 

Додамо, що готель "Львів" продали більш ніж за 22 млн грн разом з ПДВ. Отож, за оцінкою депутата Івана Василишина, готель мали б продати за 440 млн грн з ПДВ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ