Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пікетують Генконсульство РФ, вимагаючи у Росії визнати свою вину в аварії, що сталася у Керченській протоці

Члени Львівської обласної молодіжної організації „Батьківщина молода” вимагають від Росії визнати свою вину в аварії, що сталася у Керченській протоці, а також допомогти в ліквідації наслідків аварії. Ці вимоги були озвучені під час пікетування членами організації будівлі Генерального Консульства Російської федерації у Львові, яке наразі ще триває.
Як розповів у коментарі „Гал-info” один з пікетувальників Іван Жагаляк, їм вдалося зустрітися із заступником Генконсула і передати йому свої вимоги. Віце-консул в бесіді з ними визнав, що аварія є спільною бідою двох країн і повідомив, що для її ліквідації створено українсько-російську комісію. Він також пообіцяв, що передасть вимоги „Батьківщина молодої” своєму керівництву.
Заступник консула також вийшов до пікетувальників і озвучив свої словам перед ними.
Нагадаємо, 10-11 листопада в Керченській протоці під час сильного шторму зазнали аварії 6 російських суден. Внаслідок аварії було розлито понад 160 тон нафти, мазуту, зазнав аварії і сухогруз з з сіркою. Після шторму 27 осіб було госпіталізовано, доля 15 залишалася невідомою. Екологи стверджують, що цій місцевості загрожує екологічна катастрофа, наслідки якої доведеться виправляти 6 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ