Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові після капремонту відкрили шкільний спортзал

У Львові відкрили шкільний спортзал після капітального ремонту. Роботи проводили в рамках реалізації німецько-українського проекту, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, капітальні ремонтні роботи проводили у спортзалах семи шкіл: ССЗШ № 2, СЗШ № 30, СЗШ № 43, СЗШ № 54, СЗШ № 73, СЗШ № 29 та у гімназії «Євшан». Сьогодні урочисто відкрили спортивний зал у школі №43. Участь у відкритті взяло керівництво бюро німецького банку KfW в Україні, керівництво Українського Фонду Соціальних Інвестицій, міський голова Львова Андрій Садовий та Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль.

Сьогодні у львівській СЗШ №43 на вул. Масарика, 9 відбулося урочисте відкриття спортивного залу після капітального ремонту. Було проведено капітальні ремонтні роботи вентиляційної та освітлювальної систем, замінено підлогу, виконано захист радіаторів, побілку стелі та стін. Здійснено капітальний ремонт роздягалень та санітарних вузлів із заміною інженерних мереж.

Проект реалізували за кошти уряду Федеративної Республіки Німеччина через KFW та власним 5% внеском від вартості мікропроекту батьківської громади та спонсорів шкіл-учасниць проекту.

«Хочу побажати дітям, щоб ви завжди звертали увагу на спорт, на фізкультуру. Якщо людина є сильною фізично, здоровою, вона зможе набагато краще вчитись. Хочу подякувати нашим німецьким колегам за таку добру підтримку, розвиток спорту та здорового способу життя. Хочу подякувати батькам, які фінансово долучились до цього проекту. Хочу вірити, що така добра співпраця у нас буде і надалі.

У цьому залі діти повинні любити спорт, у цьому залі мають підростати майбутні чемпіони Львова, України, світу та Олімпійські чемпіони», - зазначив під час урочистого відкриття міський голова Львова Андрій Садовий.

Вартість мікропроекту у СЗШ №43 становить 1040207 грн, у тому числі 52010 грн – внесок громади. Під час впровадження мікропроекту Львівська міська рада додатково зробила заміну вікон у СЗШ № 43 на суму 150000 грн. і виділила 29350 грн для складання проектної документації. Вартість ремонтно-будівельних робіт – 877058 грн.

Придбано спортивне обладнання: навісні перекладини, ворота міні-футбольні/гандбольні, міні-баскетбольні щити, тенісні столи, сітка для настільного тенісу, м'ячі баскетбольні, волейбольні, футбольні, гімнастичні лави.

В рамках мікропроекту для членів ініціативної групи також провели навчання на тему «Лідерство в громаді. Школа як осередок розвитку громади: позашкільна робота, волонтерський менеджмент, міжнародна співпраця».

Учні СЗШ №43 мають у своєму активі призові місця з баскетболу, з міні-футболу, з легкої атлетики на рівні Шевченківського району і міста Львова, а також перемоги у районних спортивних комбінованих змаганнях «Золота осінь», «Олімпійське лелеченя», «Козацькі забави».

СЗШ №43 – у десятці призерів за результатами ІІ туру Всеукраїнських предметних олімпіад серед 26 навчальних закладів району. Її учні та вчителі – переможці обласних конкурсів історико-краєзнавчого спрямування: «Історія міст і сіл Львівщини», «Краса і біль України», «Славетні імена України-2008, 2009, 2010, 2011», «Голодомор 1932-1933. Україна пам’ятає», міських науково-практичних конференцій і конкурсів («Львів європейський», «Вихідці з Львівщини у боротьбі за незалежність України», «Церква, що повстала з руїни», «Первоцвіти просять захисту», «Весни розспіваної князь» тощо).

У школі діє зразковий художній колектив – Театр пісні «Ка-Приз» - переможець обласного етапу фестивалю «Сурми звитяги» з 2006 року до 2011 року, переможець обласних конкурсів «Пісенний сад», «Різдвяні канікули», учасник ХІІ Міжнародного конкурсу хорових колективів у Санкт-Петербурзі, переможець ХІІ і ХІІІ Міжнародних конкурсів іншомовної пісні «Співаємо понад кордонами» у Польщі, переможець І Міжнародного фестивалю українського мистецтва у Латвії.

За кошти міського бюджету у 2007 році у СЗШ №43 зробили капітальний ремонту системи опалення на суму 75,62 тис. грн. У 2008 році виконано роботи з капітального ремонту покрівлі на суму 80,261 тис. грн. У 2009 році частково замінили трубопроводи водопостачання на суму 16 тис. грн. та за рахунок загального фонду міського бюджету для школи придбано комп’ютерний клас, ноутбук та проектор. Частково поповнено бібліотечний фонд школи. У 2010 році за кошти міського бюджету замінили вікна на суму 138,204 тис. грн. У 2011 році для школи придбано проектор. У 2012 році виконано роботи з капітального ремонту дашка над входом у школу на суму 19,908 тис. грн., а також з капітального ремонту сантехвузлів орієнтовно на 47 тис. грн.

Довідка:

Школа №43 створена в 1944 році, як неповна середня школа №43 (чоловіча). У 1969 році отримала статус середньої загальноосвітньої школи. З 1978 року школа функціонує за адресою: вул. Масарика, 9. Відповідно до проектної потужності школа може забезпечувати навчально-виховний процес 960 учням. З 1998 року навчання у школі здійснюється тільки українською мовою. Кількість учнів – 610 – 24 класи. Кількість учителів – 45. Вивчається англійська мова. Постійно діє клуб «Львів’янин».

Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Додатковий компонент «Пілотний захід «Міський простір». Термін впровадження Проекту: 2011-2013рр. Територія впровадження: Київ, Львів. Розмір гранту 2 000 000 євро. Проект започатковано Урядом Німеччини з нагоди Чемпіонату Європи з футболу UEFA EURO 2012. Проект є пілотним і передбачає реалізацію мікропроектів з покращення спортивної інфраструктури загальноосвітніх шкіл та інтернатів Києва та Львова. Фінансування Проекту здійснюється банком розвитку KfW за рахунок коштів Уряду Федеративної Республіки Німеччина на виконання умов Угоди між урядами України та Німеччини від 27.12.2006р. щодо фінансового співробітництва. У рамках Проекту реалізовують 18 мікропроектів: 10 – у Києві, 8 – у Львові. У 16-ти загальноосвітніх школах та 2-х інтернатах міст Києва та Львова відновлюють спортивні зали, закуповують спортивне обладнання, проводять навчання громад.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ