Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові планують коштом ЄІБ закупити 10 трамваїв та 120 автобусів у 2018 р.

Депутати Львівської міської ради підтримали ухвалу «Про підтримку участі ЛКП «Львівелектротранс», ЛК «АТП №1» та ЛКП «Львівавтодор» у проекті «Міський громадський транспорт України», який фінансується за кошти Європейського інвестиційного банку. За відповідне рішення проголосувало 46 депутатів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Пропонуємо цією ухвалою затвердити список проектів, в разі, якщо на державному рівні буде погоджено фінансування кредиту Європейського інвестиційного банку. Запропоновані проекти на суму 40 млн. євро. Серед них придбання трамваїв (10 одиниць); відновлення інфраструктури міського електротранспорту - реконструкція вагоноремонтних майстерень на вул. Городоцькій; придбання автобусів (60 великих + 60 малих одиниць); реконструкція вулиць з трамвайним рухом та ін.», - розповіла Ірина Кулинич, директор департаменту економічного розвитку ЛМР.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, йдеться про співпрацю держави з Європейським інвестиційним банком щодо фінансування проектів покращення міського транспорту.

«Це є великий проект співпраці держави з Європейським інвестиційним банком. Такою можливість ще не скористалося жодне місто України. Ми йдемо в одному пакеті з м. Харків, м. Одеса, м. Київ. Йдемо в унісон. Усі будемо разом отримувати і кошти, і контроль за їх використанням. Координує цю роботу Міністерство інфраструктури, Міністерство транспорту. Можливо на ці кошти доведеться довго чекати, це складна процедура, та треба рухатися вперед», - додав мер Львова Андрій Садовий.

Довідка.

З 2015 р. Львівська міська рада співпрацює з Міністерством інфраструктури України та Європейським інвестиційним банком в рамках проекту «Міський громадський транспорт України». Протягом 2015 – 2016р. структурні підрозділи Львівської міської ради напрацьовували підпроектні пропозиції для реалізації в рамках проекту, проводили зустрічі з представниками та консультантами ЄІБ.

11 листопада 2016 було підписано угоду між урядом та ЄІБ, а 12 квітня 2017 року ратифіковано ВРУ, про залучення 200 млн. Євро кредитних коштів для реалізації підпроектів в рамках проекту «Міський громадський транспорт України».

Термін субкредитів – до 22 р., пільговий період – до 5 р., відсоткова ставка – 1,5 – 2 % (визначається під час підписання кредитного договору).

Фінальний перелік підпроектних пропозицій було подано Львівською міською радою 4 вересня 2017р. Передбачено виділення коштів на: придбання трамваїв (10 одиниць); відновлення інфраструктури міського електротранспорту - реконструкція вагоноремонтних майстерень на вул. Городоцькій; придбання автобусів (60 великих + 60 малих одиниць); реконструкція вулиць з трамвайним рухом та ін.

Міністерство інфраструктури України спільно з консультантами ЄІБ напрацювало процедури реалізації підпроектів з оновленого рухомого складу. Згідно з ними, закупівлю нового транспорту можна здійснити вже до кінця 2018р. Щодо інфраструктурних проектів, робота консультантів над зразками передпроектних пропозицій триватиме у першій половині 2018р.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 70 від 27 січня 2016 р. «Про порядок підготовки, реалізації, проведення моніторингу та завершення реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями», необхідним є прийняття рішення міської ради про підтримку проектів.

Прийняття цієї ухвали дасть змогу продовжити процедуру залучення кредитних коштів ЄІБ та здійснити закупівлю 10 трамваїв та 120 автобусів у 2018р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ