Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові планують підняти тарифи на теплопостачання у 2,3 рази

У Львові планують підняти тарифи на теплопостачання на 127% – з 80 грн за 1 Гкал до 182 грн за 1 Гкал. Про це йшлося на громадських слуханнях, які організувало управління інженерного господарства Львівської міської ради щодо підвищення тарифів на підігрів води та теплопостачання.

За словами першого заступника міського голови Миколи Одухи, на даний час заборгованість міста  за газ перед ДК «Газ України» становить 9 млн грн і для того, щоб ДК «Газ України»  виділяв ліміти на споживання газу, було прийняте рішення про те, що кошти, які сплачуються мешканцями Львова за гарячу воду, скеровувати на погашення заборгованості. На погашення заборгованості скеровуються кошти, які місто отримало від продажу земельних ділянок. Тому було прийняте рішення про підвищення тарифів на теплопостачання
Зокрема, за підрахунками фахівців, при тарифі 80 грн за 1 Гкал за однокімнатну квартиру за весь опалювальний сезон сплачувалося 330 грн, то при новому тарифі 182 грн за 1 Гкал – оплата становитиме 712 грн – розповів Микола Одуха.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ