Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові планують створити Асоціацію власників комп’ютерних клубів

Найближчим часом буде створено Асоціацію власників комп’ютерних клубів, яка зобов’язується співпрацювати зі Львівською міською радою в питанні профілактики й вирішення проблеми залежності дітей від комп’ютерних ігор. Про це сьогодні під час засідання виконкому розповів начальник відділу у справах неповнолітніх департаменту гуманітарної політики Тарас Гурей.
Зокрема, сьогодні на засіданні виконкому було запропоновано комплексну програму профілактики узалежнень від комп’ютерних ігор серед дітей та молоді міста Львова на 2007 -2008 роки.
Програма розглядає ігрові клуби як перший щабель узалежнення дітей від комп’ютерних ігор. Попри те члени виконкому критично сприйняли програму, оскільки, на їхню думку, вона не передбачає жодних реальних кроків для врегулювання роботи комп’ютерних клубів у Львові. Хоча, за словами Тараса Гурея, виконання програми хоча б на 80% може вирішити проблему узалежнення дітей, зокрема, власники комп’ютерних клубів, яких на сьогодні у Львові є 37, запевняють, що за умови регламентованого контролю міською владою та іншими супутніми службами, зокрема міліцією, вони обмежать відвідування своїх закладів дітьми з 2-ї дня до 10-ї вечора. Прокурор міста Львова Андрій Палюх порушив питання також про контроль відеоігор, які використовують власники комп’ютерних клубів, зокрема, щодо їхньої ліцензійності і пропагування насильства, а також про вилучення ліцензії за умови недотримання вимог впровадження такої діяльності, тому члени виконкому одностайно вирішили дати цю програму на доопрацювання департаменту гуманітарної політики спільно з депутатськими комісіями і погодили розглянути її на наступному виконкомі 26 січня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ