Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові планують здійснювати професійну підготовку реставраторів

У Львові планують створити центр підготовки фахівців-реставраторів на базі Львівської художньої фабрики. Про це на прес-конференції щодо виїзного засідання Українського комітету міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць ІКОМОС у Львові, яке проходить 16-17 листопада, повідомив директор Українського комітету міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць ІКОМОС Микола Яковина.
 „Мер міста Львова підтримав ідею створення центру підготовки фахівців-реставраторів у місті. Ми розуміємо, що людей слід навчати професійно. Це не можна здійснити за два тижні. Ми знаємо, що у Львові проходили школи для реставраторів, але люди, які там навчалися, не мають жодних документів”, – розповів Микола Яковина.
Як повідомила представник Українського комітету міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць ІКОМОС, технолог-реставратор Юлія Стріленко, вчора під час виїзного засідання ІКОМОС у Львові начальнику управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко доручили створити центр підготовки реставраторів у Львові. „Нам повідомили, що кошти для створення такого центру є. Базою буде Львівська художня фабрика, яка вже довгий час була творчою базою для мистецьких закладів Львова, але зараз занепала”, – розповіла Юлія Стріленко.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ