Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові планують змінити оплату за розміщення зовнішньої реклами

ЛКП «Адміністративно-технічне управління» пропонує внести зміни у порядок надання місць для розміщення спеціальних конструкцій зовнішньої реклами. В основному зміни стосуються визначення оплати за розміщення зовнішньої реклами та розмірів штрафів у випадку порушення умов договору.
Відтак, у змінах передбачено, що розповсюджувач реклами зобов’язується сплачувати 25% плати за користування місцем під розміщення рекламного засобу з дня встановлення пріоритету на місце. Також у проекті рішення передбачено, що за невчасне внесення плати за користування місцем для розміщення рекламного засобу або внесення не в повному обсязі розповсюджувач сплачує пеню у розмірі подвійної облікової ставки Нацбанку від суми простроченого платежу за кожен день прострочення. А за прострочення внесення платежів за тимчасове користування місцем для розміщення реклами, що складає більше двох місяців, розповсюджувач додатково сплачує штраф у розмірі 15% від простроченої суми.
Також штраф передбачений з розміщення рекламного засобу невідповідно до дозволу – у десятикратному розмірі місячної плати.
90 гривень за кожен день доведеться сплачувати розповсюджувачу реклами в разі самовільного встановлення спеціальної конструкції чи несвоєчасного її демонтажу. Також у пропонованих змінах передбачений одноразовий штраф за встановлення реклами інших розмірів, ніж і, які прописані в договорі.
Якщо ж порушення при встановленні зовнішньої реклами були допущені у зоні ЮНЕСКО, то розмір штрафу збільшується у два рази.
Сьогодні проект рішення про внесення цих змін розглядався на громадських слуханнях.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ