Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові побудували унікальний в Україні скелелазний стенд

Невдовзі Львів зможе похвалитися найкращим в Україні болдерінговим стендом. Скелелази нашого міста самотужки побудували переносний скелелазний стенд, якому за масштабами та оригінальністю моделі аналогів в Україні наразі немає. Про це «Гал-info» повідомили у Львівському гірському клубі «Екстрем». Конструкція стенду уявляє собою так званий гриб – навколо квадратної основи кріпляться площини, нахилені до землі під різними кутами. Висота стенду – 3,8 метра, загальна площа поверхні – 100 кв.м.
«Найбільшою проблемою було встановити конструкцію, оскільки попри впевненість у розрахунках був страх, щоб якась одна з площин не переважила», – розповів керівник проекту «Гал-info» Павло Василенко. За його словами, спонсором проекту виступив НАК «Нафтогаз України», а всю роботу скелелази виконали власноруч – від проектування до виготовлення і кріплення до площин зацепок.
Кілька днів тому у спортивному залі Центру для дітей та юнацтва Галичини (де розташований і постійний стенд) вони вперше зібрали конструкцію. Передбачається, що стенд буде мобільним і його можна буде зібрати впродовж 5-6 годин і надворі, і в приміщенні. Наразі залишилося доробити дрібниці, а вже 18 березня на новому стенді проводитимуть відкриті змагання зі скелелазання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ