Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові побили журналістів газети «Експрес» – версія редакції

Гал-інфо вже писало про те, що сьогодні, 12 квітня, у Львові біля податкової на вул. Стрийській люди, які назвалися правоохоронцями, застосували силу проти головного редактора газети «Експрес» Ігоря Починка та інших працівників цього видання. Як повідомили Гал-інфо в редакції, у цей час юридична служба видання готує заяву в міліцію. Водночас газета поширила офіційну версію того, що сталося.

    

 

«Понедiлок. 8.05 ранку. Двоє людей у цивiльному вриваються до квартири директора газети "Експрес" А.В. у Львовi, який у цей час доглядав двох малюкiв: одному з дитят - лише 7 мiсяцiв, а iншому – 6 рокiв.

 

О 8.20, застосувавши фiзичну силу, люди в цивiльному, якi назвалися правоохоронцями, примусили керiвника "Експресу" вийти з квартири. Єдина аргументацiя насилля: посилання на постанову якогось слiдчого Мельника про примусовий привiд свiдка.

 

При цьому нiхто iз ранкових вiзитерiв не змiг пояснити, у якiй справi директор  "Експресу" є аж таким надзвичайно важливим свiдком, що його потрiбно "доставити" вже i негайно у якiсь кабiнети? Правоохоронцi не пояснили: чому його належно не запросили на розмову i т.д.

 

Аргументи про те, що директор газети не може залишити без догляду 7-мiсячну дитину, яку в цей час доглядав сам, бо подiбне є небезпечним для життя малюка – не подiяли…

 

Головний редактор "Експресу" разом iз журналiстами зустрiли цей "конвой" пiд слiдчим вiддiлом податкової, що на вулицi Стрийськiй у Львовi.

 

Журналiсти пред'явили посвiдчення й намагалися з'ясувати причину насильства над керiвником газети та його малими дiтьми. У вiдповiдь, мiлiцiонери, яких на цей момент стало вже п'ятеро, вiдповiли брутальною лайкою. Це був початок. За словесною брутальнiстю послiдувало наступне: мiлiцiонери почали бити журналiстiв, виривати вiдеокамеру, яку, зрештою, і розтрощили.

 

Мабуть, у написане вище важко повiрити будь-якiй людинi зi здоровим глуздом. Тому усiх, хто хоче на власнi очi пересвiдчитись у достовiрностi усього написаного вище, просимо вiдвiдати iнтернет за адресою http://www.youtube.com/watch?v=3WnQtkFQfBo.

Юрист газети, що прибув на мiсце подiї, був шокований поведiнкою мiлiцiонерiв. Ще бiльше шокувало усiх, що питання до директора газети зайняли рiвно декiлька хвилин з усiма формальностями.

 

Опiсля iнциденту у нас немає жодного сумнiву: завдання, яке стояло перед мiлiцiонерами, було чiтке: залякати журналiстiв "Експресу". Кадри вiдео дають пiдтвердження: мiлiцiонери дiють за вказiвкою, пiдставою для якої послужили публiкацiї в "Експерсi" i навiть не пробують цього приховати.

 

Якщо сьогоднi люди в погонах так по-гестапiвськи поступають з немовлятами, якщо сьогоднi, вони так по-бандитськи розправляються з журналiстами то, що буде завтра? I, якi методi насилля будуть використанi ними до пересiчних громадян та їх дiтей?

 

Ми продовжуємо слiдкувати за цiєю надзвиаайною подiєю. Продовження – у четверговому "Експресi".

  

Редакцiя "Експресу".

 

Додамо, що у коментарі Гал-інфо керівник прес-служби ГУ МВС у Львівській області Денис Харчук зазначив, що наразі офіційної заяви від редакції в міліцію не надходило.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ