Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові пограбували Народний дім Білогорщі

В Народному домі на Білогорщі сталось пограбування. В ніч з понеділка на вівторок, 20 січня, викрали комп’ютерну техніку та будівельний інструмент. Це трапилось у перший день після відкриття спортивної секції для занять дітей. Ситуацію вивчають правоохоронці, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Викрали 5 комп’ютерів, монітори, принтер. Також викрали будівельний інструмент. Але матеріальні збитки набагато більші, бо під час проникнення у приміщення зловмисники понищили вікно, 3 дверей. За нашими підрахунками вартість заподіяної шкоди - близько 25 тисяч гривень.

Це сталось вночі, близько опівночі, одразу у перший день роботи спортивної секції для дітей. За словами свідків, зловмисники проникли у приміщення, ввімкнули світло і винесли техніку з приміщення.

Вчора на місці події працювали правоохоронці, усе заактовано. Справу передано в райвідділ міліції.

Ми вкладали якомога більше зусиль, щоб хоча б 1-2 секції зафункціонували тут. Основна проблема місцевих дітей в тому, що вони не вірять у те, що тут щось зможе запрацювати», - зазначив Олександр Ігнатенко, директор Народного дому Білогорща.

«Ми всі зараз тут говоримо про матеріальні збитки, але їх можна виміряти фінансово, це можна відновити. Важливішими є моральні збитки, які приносять такі трагічні речі. Взагалі, народні доми - це те, що громада сама для себе будувала, створювала, адже відчувала в цьому потребу. І коли зараз ми опиняємося в ситуації, коли грабують народні доми - те місце, де вони вчаться бути разом, вчаться бути громадою. Так, це місце дуже проблемне, воно не працювало багато років, але це питання бажання та розуміння такого місця. Якщо двоє хлопців, які хочуть тут щось зробити, які пропонують громаді та їхнім дітям створити місце, де вони могли б займатись спортом, малюванням, танцями, це повинно бути культурним комунікаційним осередком і очікується якогось розуміння від громади. Я думаю, що воно є, що воно з’явиться. Такі випадки свідчать про одне, що ми занедбали роботу з людьми і тепер немає таких громадських місць, наші райони перетворюються на транзитні зони, ми тільки переходимо з роботи до будинку, з будинку до супермаркету і все, а публічні місця, громадські місця, повинні бути. Тільки таким чином твориться громада, а не зборище людей, які живуть на одній території», - зазначила Ірина Магдиш, начальник управління культури ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ