Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові „поховають” постмодернізм

Сьогодні у Львові стартувала акція „Кінець епохи постмодернізму. Що на зміну?”. Учасники та гості пробували через дискусію з’ясувати, які наслідки мала епоха постмодернізму та як це виявилося на психічному стані людей. Акція запланована в рамках проведення щорічних Днів захисту психічно хворих. „Багато епох завершувалися через обговорення божевілля. Дискусії приводили до висновку, що щось не так в соціальній структурі та давали поштовх починати щось нове”, - зауважив лікар-психіатр Олександр Фільц.
Постмодернізм ввів крайній релятивізм і знівелював усі цінності, він заперечив метафізичну глибину та авторитет авторства. Тому, на думку диспутантів, глобальна світова криза, яка є результатом постмодерністичного світосприйняття, дасть поштовх до переоцінки та зміни епохи. На думку Олександра Фільца, Україна є прикладом постмодерністичної держави, адже не може визначитися з основними цінностями та фокусує на себе усі проблеми світу. „Ми скоріше відчуваємо кінець епохи постмодернізму, ніж бачимо в дійсності. І це поглиблює проблему”, - висловися Олександр Фільц.
По закінченні дискусій учасники складуть символічний Меморандум про кінець епохи постмодернізму та основні його позиції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ