Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові покажуть «гарячі» короткометражки з холодних країн

У Львові 4 березня в Палаці мистецтв відбудеться показ короткометражних фільмів SCANDINAVIA! - гарячі фільми з холодних країн. Протягом кіновечора, який представить формація WIZ-ART, глядачі подивляться найновіші фільми режисерів зі Швеції, Фінляндії та Норвегії.

 

Як повідомили організатори, скандинавська культура і кінематограф, як виразник менталітету народу, варіює на межі реального і сюрреального. Режисери, чиї фільми відвідувачі кінопоказу побачать, бавляться в еротику, сміються з фобій, іронізують над людським страхом.

 

Фільми показу SCANDINAVIA розповідають про сімейне тепло і затишок, божевілля і пристрасть, про божевільну пристрасть здатну вбити, про безкрайню людську фантазію і страх вийти за межі правил, вони торкаються актуальних екзистенційних питань і ставлять багато запитань, залишаючи місце для варіацій.

 

Гарячими назвали фільми тому, що вони змусять розтанути навіть крижане серце. До прикладу історія маленької дівчинки, яка намагається врятувати свою бабусю з дому престарілих і робить здавалось би неможливе у фільмі "Бабуся" Еспена Хоббесланда, чи коханців, які зустрічаються після багатьох років на лайнері з Голандії у Швецію, кожен з них мав своє життя, свої проблеми і, хоч все змінилось, їхні почуття, здається оживають з новою силою (фільм "Відправлення-прибуття" Санни Ленкен).  Ці та інші персонажі, спосіб їх розкриття, особливості режисерського "висловлення" не можуть не зачаровувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ