Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові покажуть короткометражки Міжнародного фестивалю фантастичних фільмів у Невшателі (NIFFF)

Протягом двох днів у Львові відбудеться прем’єрний фестивальний показ фантастики у короткому метрі з колекції короткометражних фільмів від Міжнародного фестивалю фантастичних фільмів у Невшателі (NIFFF), Швейцарія. 5 лютого о 19.00 фільми показуватимуть у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперніка, 17), а 12 лютого о 18.00 у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи, (вул. Богомольця, 6).

 

У програмі глядачеві пропонують збірку вибраних фільмів NIFFF, які демонструють велике розмаїття естетики і жанрів, які існують в швейцарському кіно. Ця колекція короткометражних фільмів збалансована між традиціями академічної школи та творчістю незалежних режисерів. Збірка складається з 15 фільмів, які створені між 2002 та 2009 роками.. (програма у додатку)

 

Концепція «фантастичного кіно», на якій базується програма NIFFF, фокусується на таких фільмах, котрі руйнують межі загальноприйнятної «нормальної реальності», що визначена «законами природи». Ці «порушення» можуть мати велике різномаїття форм: від ефектних кіновидовищ до витончених художніх кіноформ. Тому фестивальна програма щороку представляє всі формати: від блокбастерів до фільмів d'auteur, від чорної комедії до Sci-Fi, від  stop-motion анімації, до CGI. Фільми цього жанру дозволяють нам відкрити цілі уявні світи і на хвильку засумніватися у правильності нашого звичного сприйняття щоденної реальності. Ціль фестивалю - наголос на креативності жанру фантастики сьогодні, і на його ролі в історії світового кіно.

 

Проект реалізується у співпраці з Медіа Арт Лабораторія (Київ) та фестивалем WIZZ ART (Львів).

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ